Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veneţia se pregăteşte pentru cele mai grave inundaţii de după 1979. Este cod roșu de furtună

venetia

Oraşul Veneţia se pregăteşte pentru cele mai grave inundaţii de după 1979, în contextul în care autorităţile italiene au instituit cod roşu de furtună în nordul ţării, informează DPA preluată de Agerpres.

Înălţimea valurilor ar urma să ajungă luni până la 160 de centimetri, un nivel care potrivit autorităţilor locale ar urma să ducă la inundarea a 77% din centrul istoric al Veneţiei.

Acestea ar urma să fie cele mai grave inundaţii cu care se va confrunta Veneţia după cele din data de 22 decembrie 1979, când înălţimea apelor a ajuns la 166 centimetri peste punctul de referinţă zero la capătul sudic de intrare în Marele Canal. Cele mai grave inundaţii cu care s-a confruntat Veneţia în ultimul secol au avut loc în 1966 când înălţimea valurilor a ajuns la 194 de centimetri.

Luni, pe teritoriul Italiei, mai multe drumuri au fost inundate şi numeroase şcoli închise, din cauza rafalelor de vânt cu viteze de până la 100 km/h, precipitaţiilor abundente şi valurilor înalte. Autorităţile au instituit cod roşu în nordul ţării (Liguria, Lombardia, Veneto, Friuli, Trentino) şi în Abruzzo (centru) şi cod portocaliu în mare parte din restul peninsulei şi în Sicilia.

Traficul feroviar şi rutier în apropiere de pasul Brenner, care face legătura între Italia şi Austria, a fost temporar suspendat duminică şi luni iar o parte din autostrada Milano-Bologna era inundată.

Ca măsură de precauţie, şcolile au fost închise în mai multe zone, inclusiv în regiunile Liguria şi Veneto din nordul ţării, în unele părţi din regiunea Abruzzo (centru) şi la Roma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.