Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela acuză SUA că vor să saboteze negocierile de pace

facebook.com
Venezuela

Venezeula a acuzat marţi SUA că vor să saboteze dialogul între guvern şi opoziţie care a fost reluat de curând în insula Barbados, cu medierea Norvegiei, informează miercuri AFP potrivit Agerpres.

"După eşecul răsunător al tuturor acestor moduri de agresiune împotriva Venezuelei, administraţia (lui Donald) Trump vrea să distrugă procesul de dialog politic între guvern şi opoziţie", a declarat într-o postare pe Twitter ministrul venezuelean de externe Jorge Arreaza. Guvernul american vrea "să impună agenda lui de război", a scris Arreaza, fără a preciza la ce acţiuni recente ale SUA se referă.

Arreaza este unul dintre membrii delegaţiei trimise de preşedintele Nicolas Maduro pentru a negocia cu reprezentanţi ai opoziţiei venezuelene conduşi de preşedintele parlamentului Juan Guaido, care este recunoscut drept preşedinte interimar al Venezuelei de circa 50 de ţări, printre care SUA.

La rândul său, preşedintele Maduro s-a pronunţat cu insistenţă, marţi, pentru o apropiere între poziţiile guvernului şi opoziţiei, pentru a depăşi criza pe care o traversează Venezuela şi "a ajunge la pace". "Gata cu acest conflict inutil! Gata cu pucismul, cu conspiraţiile, comploturile, gata cu apelurile la o intervenţie militară!", a declarat Maduro la televiziunea naţională VTV. "Vreau să ne unim dincolo de divergenţe politice", a spus el.

Cu o zi înainte, Maduro şi-a exprimat optimismul după demararea, pe insula Barbados, a celei de-a treia runde de dialog, după luna mai. Două reuniuni organizate la Oslo în mai nu au dus la un rezultat tangibil.

Maduro acuză SUA că sunt responsabile de eşecul negocierilor precedente între guvern şi opoziţie, care au avut loc la sfârşitul lui 2017 şi începutul lui 2018 în Republica Dominicană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.