Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela anunţă începerea normalizării relaţiilor diplomatice cu Spania

Venezuela

Venezuela a anunţat că a convenit să-şi normalizeze relaţiile cu Spania şi că cele două ţări îşi vor reinstala ambasadorii, care au fost rechemaţi pe fondul tensiunilor apărute în ianuarie, după ce Uniunea Europeană a adoptat sancţiuni împotriva statului latino-american, relatează Reuters şi dpa, scrie agerpres.ro

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a decis atunci retragerea ambasadorului de la Madrid, ca răspuns la ceea ce a calificat drept "ingerinţa repetată" a Spaniei în afacerile interne ale ţării sale. Gestul său a fost urmat de cel similar al Madridului, aminteşte Reuters. 

Miercuri, Ministerul de Externe de la Caracas a comunicat că cele două ţări au "convenit să înceapă un proces de normalizare a relaţiilor diplomatice" şi că ambasadorii vor reveni la post în următoarele zile. 

Sancţiunile din ianuarie ale UE au vizat un grup de oficial venezueleni în legătură cu abuzurile produse în timpul protestelor opoziţiei. Sancţiuni similare fuseseră adoptate mai devreme şi de Washington. 

SUA şi Europa, dar şi unele din statele vecine Venezuelei au criticat dur regimul de la Caracas pentru crearea Adunării Constituante, un legislativ cu puteri sporite denunţat ca încurajând apariţia dictaturii. De asemenea, decizia de a convoca alegeri prezidenţiale anticipate la 20 mai a fost criticată ca o încercare de a submina posibilitatea organizării unui scrutin liber şi corect. 

Nicolas Maduro a continuat să-l critice pe premierul spaniol Mariano Rajoy în discursurile sale televizate, acuzând totodată Spania că încearcă să-i destabilizeze guvernul, în colaborare cu alte guverne europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.