Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela aşteaptă 5 milioane de vaccinuri de la sistemul Covax în iunie

RTV.net
nicolas maduro

Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, a afirmat că aşteaptă sosirea a cinci milioane de vaccinuri împotriva COVID-19 prin sistemul Covax al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru ţările defavorizate, în timp ce ţara sa este grav afectată din martie de al doilea val de pandemie, notează AFP preluat de agerpres.

"Sistemul Covax ne-a promis peste cinci milioane de doze de vaccin pentru luna iunie. Aşteptăm realizarea calendarului evocat cu sistemul Covax", a declarat Nicolas Maduro duminică seară în cursul unei intervenţii la televiziunea publică, precizând că ţara sa a solicitat Johnson & Johnson.

Şeful statului a reiterat că Venezuela a "depus banii", adică 120 de milioane de dolari, în conturile mecanismului Covax.

Organizaţia Panamericană a Sănătăţii (OPS) anunţase deja la 12 mai că Venezuela ar putea primi vaccinuri Johnson & Johnson în funcţie de disponibilitatea lor, pe când Caracasul a făcut cunoscut că nu va accepta AstraZeneca.

Ţara cu 30 de milioane de locuitori a înregistrat oficial peste 230.000 de cazuri şi 2.600 de decese, dar ONG-urile denunţă cifre subestimate, în timp ce spitalele şi clinicile sunt copleşite.

Sâmbătă, autorităţile au început a doua campanie de vaccinare care vizează cu prioritate persoanele în vârstă. Obiectivul final este de a ajunge la 22 de milioane de persoane vaccinate în decembrie şi "imunitatea colectivă", a declarat ministrul sănătăţii, Carlos Alvarado, la postul naţional de televiziune.

Venezuela a lansat la sfârşitul lui februarie prima campanie de vaccinare cu vaccinurile Sputnik V din Rusia şi Sinopharm din China. Aceasta a vizat personalul medical, autorităţile, forţele de securitate şi profesorii.

Puterea şi opoziţia poartă de săptămâni întregi un război al declaraţiilor cu privire la vaccinuri, mai scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.