Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela: bărbatul arestat pentru corupţie s-a sinucis prin spânzurare. O organizație pentru drepturile omului cere o anchetă independentă

rt.com
venezuela garzi soldati

Autopsia bărbatului arestat pentru corupţie şi care a murit în custodia poliţiei joi a concluzionat că s-a sinucis prin spânzurare, a anunţat vineri procurorul general al Venezuelei, Tarek William Saab, în timp ce organizaţii pentru drepturile omului solicită o "anchetă independentă", transmite AFP, citat de Agerpres.

"Autopsia a arătat" că Leoner Azuaje Urrea, una dintre cele 61 de persoane arestate în cadrul vastei operaţiuni anticorupţie desfăşurată din martie, a "murit din cauza asfixiei mecanice", a spus Saab pe Twitter.

Azuaje Urrea, 39 de ani, a folosit "cearceafuri pentru a se spânzura în camera în care era deţinut" la sediul serviciului de informaţii (Sebin) din Caracas, a adăugat el.

"Au fost găsite şi mai multe scrisori (de la Azuaje) adresate familiei sale anunţând decizia sa de a se sinucide", a precizat el. Potrivit lui Saab, un psiholog care îl trata pe Azuaje Urrea a confirmat că "era un pacient cu tulburări şi semne de atacuri de anxietate".

Provea, una dintre principalele organizaţii pentru drepturile omului din Venezuela, a cerut joi o "anchetă independentă".

Cel puţin 12 persoane deţinute acuzate de corupţie sau infracţiuni politice au murit în închisoare din 2014, potrivit unui bilanţ întocmit de mai multe ONG-uri, care evocă posibile "torturi".

Provea consideră că "presupusa  sinucidere  a lui Leoner Azuaje Urrea demonstrează că, în Venezuela, condiţiile de închisoare nu garantează integritatea şi viaţa persoanelor deţinute de stat".

Lansată pe 17 martie, această "cruciadă anticorupţie" a avut ca rezultat arestarea unor lideri ai companiei naţionale a petrolului PDVSA şi ai sectorului petrolier, precum şi a unor înalţi funcţionari.

Considerat unul dintre oamenii cheie ai puterii până la acest scandal, ministrul Petrolului, Tareck El Aissami, a demisionat pe 20 martie.

Mai mulţ observatori consideră că puterea preşedintelui Nicolas Maduro profită de acest scandal pentru a efectua o "epurare politică" cu un an înainte de alegerile prezidenţiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.