Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela: Convocarea alegerilor, singura cale de ieşire din criză (OSA)

twitter.com/Spaztic Fantaztic‏
venezuela

Singura cale de ieşire din criza politică traversată de Venezuela este să se organizeze rapid alegeri, a afirmat sâmbătă secretarul general al Organizaţiei Statelor Americane (OSA), Luis Almagro, citat de AFP și preluat de agerpres.

Într-un mesaj video, Luis Almagro a subliniat că numărul ridicat de morţi din timpul manifestaţiilor opoziţiei este rezultatul unui "regim care se încăpăţânează să nu admită că singura cale viabilă pentru ieşirea din criză (...) este să se convoace imediat alegeri generale". 

În momentul de faţă, Venezuela trebuie să se lanseze în "negocieri definitive pentru acceptarea termenilor restabilirii democraţiei", a adăugat diplomatul uruguayan. 

"Este vremea ca în regiunea sud-americană să contribuim la a ne pune de acord cu reprezentanţii regimului pentru a restabili instituţiile şi democraţia în Venezuela. Procesul de dialog a eşuat pentru că nu era conştient de necesitatea de a democratiza din nou ţara", a insistat el. 

Opoziţia şi guvernul se acuză reciproc de violenţele din cursul manifestaţiilor împotriva preşedintelui socialist al Venezuelei, Nicolas Maduro, care au făcut 47 de morţi în şase săptămâni. 

Venezuela a notificat la 28 aprilie retragerea din OSA pe care o acuză de "amestec" şi "intervenţionism" cu scopul de a face să cadă actualul guvern de la Caracas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.