Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela 'DEZGHEAȚĂ' relația cu Columbia. Decizia luată de cele două țări

venezuela

Frontiera dintre Venezuela şi Columbia a fost redeschisă sâmbătă, după ce în urmă cu aproape un an preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a ordonat închiderea acesteia din motive de securitate, relatează BBC, citat de agerpres.ro

Mii de persoane au început să treacă graniţa în Columbia în primele ore ale zilei de sâmbătă pentru a cumpăra hrană, medicamente şi alte produse necesare, formându-se cozi lungi de oameni care aşteptau să treacă în ţara vecină. 

Venezuela traversează o gravă criză economică ca urmare a prăbuşirii barilului de ţiţei, sursa principală de venituri a ţării, populaţia fiind afectată de o penurie de alimente şi medicamente.

Donald Trump, RĂFUIALĂ cu presa: Ne gândim să le retragem acreditările


Cinci puncte de trecere a frontierei vor rămâne deschise timp de 12 ore pe zi. 

Un acord de redeschidere a frontierei a fost anunţat joi de preşedintele columbian Juan Manuel Santos şi de omologul său venezuelean Nicolas Maduro. Cei doi preşedinţi au anunţat că în prima fază doar pietonii vor fi autorizaţi să treacă graniţa.

Atac ARMAT la o moschee din New York: Imamul și asistentul său au murit / FOTO & VIDEO


"Vom redeschide frontiera în mod progresiv", a declarat joi Santos. 

În august 2015, preşedintele Nicolas Maduro a ordonat închiderea frontierei "din motive de securitate", după un atac al unor presupuşi foşti paramilitari columbieni asupra unei patrule a armatei venezuelene. 

Tensiunile dintre cele două ţări s-au agravat când autorităţile de la Caracas au decis să expulzeze mii de columbieni stabiliţi în Venezuela. 

În mai multe rânduri în ultimele săptămâni, Venezuela a redeschis temporar frontiera cu Columbia, permiţând ca zeci de mii de venezueleni să se aprovizioneze cu hrană, medicamente şi alte produse, înainte de a se întoarce în ţara lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.