Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela: Două noi arestări ale unor opozanţi

thetimes.co.uk
arestat maini inchisoare catuse

Alţi doi opozanţi au fost arestaţi duminică în Venezuela, după un miting vineri al liderei opoziţiei, Maria Corina Machado, în vederea alegerilor prezidenţiale din 28 iulie, au anunţat partidele de opoziţie, relatează AFP.

Autorităţile nu au confirmat sau comentat deocamdată aceste arestări.

Arestările lui Ambar Marquez şi Victor Castillo, doi membri ai staffului de campanie al Mariei Corina Machado în statul Portuguesa (centru nord), au avut loc la o zi după reţinerea lui Oscar Castaneda, un activist care a luat cuvântul vineri la mitingul opoziţiei.

"În ultimele 24 de ore au fost arestate trei cadre de conducere", a scris partidul doamnei Machado, Vente Venezuela, pe X.

Oscar Castaneda şi Victor Castillo sunt membri ai Vente Venezuela, în timp ce Ambar Marquez aparţine partidului Primero Justicia (PJ) al lui Henrique Capriles, o figură a opoziţiei care a susţinut-o pe doamna Machado.

"Regimul şi-a arătat încă o dată caracterul opresiv şi violent prin răpirea a trei activişti în statul Portuguesa", a comentat PJ pe reţeaua socială X.

Înaintea acestor arestări, şapte membri marcanţi ai opoziţiei, acuzaţi de conspiraţie, au fost arestaţi din ianuarie, în timp ce alţi şase, de asemenea acuzaţi de conspiraţie, s-au refugiat la reşedinţa ambasadorului Argentinei.

Opoziţia denunţă de luni de zile o strategie de hărţuire a opoziţiei cu arestări, proceduri judiciare şi obstacole în cursa prezidenţială.

Maria Corina Machado, câştigătoarea primarelor opoziţiei şi favorită în sondaje, a fost declarată neeligibilă. Opoziţia a încercat în zadar să înregistreze pentru a o înlocui o profesoară universitară cu acelaşi prenume, Corina Yoris, înainte de a-l înregistra, provizoriu, pe diplomatul Edmundo Gonzalez Urrutia, 74 de ani, care a acceptat să vină în ajutor.

În lipsa altor opţiuni posibile, opoziţia şi doamna Machado au validat în cele din urmă candidatura definitivă a fostului ambasador, care se va confrunta cu preşedintele în exerciţiu, Nicolas Maduro. Acesta candidează pentru al treilea mandat de 6 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.