Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela este în cădere liberă - Inflația a atins cota record de 1,3 milioane la sută în anul care se încheie în noiembrie

www.notiglobal.com.ve
Nicolas Maduro salsa

Prețurile de consum au crescut în Venezuela cu 1,3 milioane la sută în anul care se încheie în noiembrie, a anunțat luni Adunarea Națională, controlată de opoziție, în condițiile în care hiperinflația și recesiunea afectează țara, informează Reuters.

Fondul Monetar Internațional (FMI) a prognozat la începutul acestui an că inflația ar urma să atingă atinge 1 milion la sută în 2018 și 10 milioane la sută anul viitor. Inflația lunară a scăzut la 144% în noiembrie, de la 148% în luna anterioară și 233% în septembrie, arată într-un raport Adunarea Națională.

Președintele socialist Nicolas Maduro, la sfârșitul lunii trecute, a majorat cu 150% salariul minim lunar, la 4.500 de bolivari, adică mai puțin de 10 dolari la cursul de schimb al pieței negre. Cetățenii s-au plâns că nu-și pot permite produsele de bază, în ciuda unei creșteri a salariului minim de 60 de ori, în august.

Adunarea Națională a devenit singura sursă de încredere pentru datele privind inflația, pentru că guvernul a oprit publicarea indicatorilor economici cu ani în urmă, după ce prețurile la petrol au scăzut. FMI a făcut presiuni asupra Venezuelei pentru a furniza date economice oficiale, au declarat surse săptămâna trecută.

Maduro dă vina pe "războiul economic" care a fost cauzat de interese interne dar și de Statele Unite. Criticii spun că politicile sale intervenționiste și tipărirea de bani pentru a finanța deficitul fiscal sunt cauzele hiperinflației și a penuriei de bunuri de bază.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.