Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela | Guvernul şi opoziţia au semnat un acord preliminar

edarabia.com
venezuela steag

Guvernul şi opoziţia din Venezuela au semnat un acord preliminar, care reprezintă un pas important, după ani de zile de tentative eşuate de rezolvare a impasului politic din ţară, anunță Rador.

Totodată, reprezentanii celor două părţi au emis şi o declaraţie comună în care au cerut ca miliarde de dolari din conturi îngheţate din străinătate să fie deblocaţi gradual pentru a contribui la finanţarea sistemelor de educaţie şi sănătate, ca şi a ajutoarelor alimentare.

Acordul a fost posibil numai în urma modificării situaţiei internaţionale generată de invadarea Ucrainei de către Rusia. Venezuela dispune de cele mai mari rezerve cunoscute de petrol din lume, iar SUA a anunţat că este dispusă să reia relaţiile cu administraţia de la Caracas. Astfel, Administraţia Biden a anunţat că va permite companiei petroliere americane Chevron să îşi reia activităţile în Venezuela.

Preşedintele Nicolas Maduro doreşte acum să obţină recunoaşterea deplină din partea SUA şi a ţărilor europene. Opoziţia din Venezuela a cerut organizarea unor alegeri libere şi corecte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.