Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela îl SFIDEAZĂ pe Trump: Cum a răspuns după amenințarea lansată de președintele SUA

foxnews.com
trump

Opoziţia venezueleană a respins duminică "ameninţarea militară din partea oricărei puteri străine", la două zile după declaraţia preşedintelui american Donald Trump ce evoca o posibilă "opţiune militară" pentru rezolvarea crizei din această ţară, transmite AFP.

Într-un comunicat care nu îl menţionează în mod specific pe Trump, coaliţia MUD (Mesa de la Unidad Democratica), care regrupează circa 30 de partide, a respins "folosirea forţei sau ameninţarea de a o aplica Venezuelei din partea oricărei ţări".

Citește și: Abia acum s-a aflat: Marele secret al lui Emmanuel Macron din această vară a fost elucidat

"Avem numeroase opţiuni pentru Venezuela, inclusiv o posibilă opţiune militară dacă este necesar", a avertizat vineri liderul de la Casa Albă, declanşând mânia nu doar a guvernului de la Caracas, ci şi a numeroase ţări din America Latină, precum Brazilia, Mexic sau Columbia.

Declaraţia a reamintit într-adevăr evenimente neplăcute petrecute în această regiune în care ultima intervenţie militară americană datează din 1989, atunci când Statele Unite au invadat Panama pentru a-l captura pe preşedintele acestei ţări, Manuel Noriega.

Guvernul preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro, confruntat cu un val de manifestaţii în care 125 de oameni şi-au pierdut viaţa în patru luni, l-a acuzat pe Donald Trump că pune în pericol pacea şi stabilitatea în America Latină.

Citește și: Americanii sunt cu ochii pe comuniştii din Coreea de Nord: Ce anunţ face şeful FBI

Opoziţia de la Caracas a apreciat duminică, la rândul său, că Maduro este pe cale "să transforme ţara într-o ameninţare regională" şi îl acuză pe preşedintele socialist de "izolare" a Venezuelei de restul lumii, mai ales de ţările şi vecinii ce au fost aliaţi istorici ai acestei ţări., anunță Agerpres.

"Unicul drum spre pace este restabilirea democraţiei. Noi, venezuelenii, cerem organizarea de alegeri libere la toate nivelurile", a adăugat coaliţia de opoziţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.