Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela: Preşedintele Maduro anunţă majorarea preţului la benzină, o premieră după 20 de ani

maduro

Preşedintele venezuelan, Nicolas Maduro, a anunţat miercuri, în cursul unei alocuţiuni în care au fost prezentate mai multe măsuri economice, majorarea preţului la benzină, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, care va trece de la 0,01 la 0,95 dolari pe litru pentru Super 95, relatează AFP. 

"Este o măsură necesară, mi-o asum", a declarat şeful statului într-un discurs în cursul căruia a precizat că nou preţ la benzina Super 95 va fi de "6 bolivari" (0,95 dolari) litrul. 

Nicolas Maduro a anunţat, de asemenea, o devalorizare cu 37% a monedei naţionale, bolivarul, atunci când va fi destinat importului de alimente sau medicamente, o particularitate pentru această ţară unde există simultan mai multe cursuri de schimb pentru dolar în funcţie de ce este cumpărat. 

"Vom simplifica sistemul de schimb în două categorii, sistemul de schimb protejat care va fi introdus mâine (joi), de la 6,3 la 10 bolivari" pentru un dolar, şi o altă categorie, "flotantă", care este în prezent la 200 de bolivari pentru un dolar, a menţionat preşedintele Venezuelei. 

În cursul acestei intervenţii de mai multe ore, Nicolas Maduro a prezentat o serie de măsuri pentru a înfrunta, în opinia sa, grava criză economică care zguduie această ţară cu cele mai importante rezerve de petrol din lume.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.