Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela prezintă primele imagini cu șeful comandoului care trebuia să îl captureze pe președintele Nicolas Maduro (VIDEO)

facebook.com
SEBIN Venezuela soldati servicii

Videoclipul îl arată pe Luke Denman, susținând că obiectivul tentativei eșuate de lovitură de stat era să-l răpească și să-l aducă pe Maduro în SUA, scrie Al Jazeera. Televiziunea de stat venezueleană a difuzat miercuri videoclipul, spunând că mercenarul fusese instruit să preia controlul aeroportului din Caracas și să pregătească un avion pentru zborul președintelui Nicolas Maduro în Statele Unite. Autoritățile venezueleene l-au arestat luni pe Denman, alături de un alt cetățean american, Airan Berry și alți 11 „teroriști” în ceea ce Maduro a numit un puci eșuat, coordonat de oficialii de la Washington.

"Donald Trump este șeful direct al acestei operațiuni", a spus Maduro în comentariul său televizat, după ce videoclipul lui Denman a fost difuzat.

Vezi mai jos videoclipul cu ”mărturisirea” lui Denman:

Jordan Goudreau, șeful companiei SilverCorp SUA, cu sediul în Florida, veteran militar american, și-a asumat responsabilitatea operațiunii. Goudreau a spus că lucrează cu doi cetățeni americani într-o operațiune menită să-l prindă, nu să-l omoare, pe Maduro și să „elibereze” Venezuela.

Agenția de știri Associated Press a raportat miercuri că Goudreau face în prezent obiectul unui dosar deschis de autoritățile federale pentru trafic de arme. Ancheta se află în fază incipientă și nu este clar dacă vor exista acuzații, a declarat un oficial.

Aflat în custodia venezuelenilor, fostul mercenar Green Beret și Silvercorp, Luke Denman, a confirmat existența unui contract încheiat cu Juan Guaido și spune că planul era să-l răpească pe președintele venezuelean Maduro și să-l transporte în SUA.

Eventuala implicare a lui Goudreau în contrabandă cu arme provine din confiscarea de către poliția din Columbia, a unui transport de arme în valoare de 150.000 de dolari cu ajutorul unui camion. În camion s-au mai găsit dispozitive de vedere pe timp de noapte, stații radio și puști de asalt fabricate în America. Maduro a declarat miercuri că va solicita extrădarea lui Goudreau din SUA.

Președintele SUA, Donald Trump, a negat implicarea în operațiune. Secretarul de stat, Mike Pompeo, a declarat miercuri că guvernul SUA se va folosi de „toate instrumentele” pentru a se asigura de revenirea americanilor în cazul în care ar fi reținuți în Venezuela.

Denman, în vârstă de 34 de ani, în declarația video dintr-o locație nedezvăluită, a răspuns întrebărilor unei persoane care nu apare în imagine, vorbitoare de engleză.

În martie, Departamentul de Justiție al SUA l-a acuzat Maduro și pe alte zeci de actuali și foști oficiali venezueleni cu „narcoturism”, iar administrația Trump a oferit o recompensă de 15 milioane de dolari pentru informațiile care ar putea duce la arestarea lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.