Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela raportează prăbușirea livrărilor de petrol

pret petrol

Venezuela a anunțat că producția sa de ţiţei a scăzut cel mai scăzut nivel, în ultima lună, din cauza sancțiunilor americane și a întreruperilor de curent, accentuând presiunile asupra pieței globale și a livrărilor, transmite miercuri Reuters citat de mediafax.

Reducerea livrărilor OPEC şi a partenerilor conduşi de Rusia, împreună cu scăderile din Venezuela şi Iran au dus, în acest an, la o creștere cu 32% a prețului petrolului.

În raportul lunar prezentat săptămâna aceasta, OPEC a anunțat că în martie a pompat 960.000 de ţiţei pe zi, o scădere cu aproape 500.000 de barili față de februarie.

Cifrele ar putea duce la apariția unei dezbateri în cadrul OPEC şi partenerilor privind menținerea reducerilor după luna iunie. Un oficial rus a anunțat, săptămâna aceasta, că Moscova dorește să își crească livrările din vară.

OPEC, Rusia şi alţi producători care nu sunt membri ai organizaţiei au convenit reduceri ale livrărilor de țiței cu 1,2 milioane de barili din ianuarie, timp de șase luni. Producătorii urmează să se întâlnească în 25-26 iunie pentru a decide dacă să vor prelungi această perioadă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.