Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela: Raul Castro, în fruntea delegației care onorează memoria lui Hugo Chavez

www.biography.com
Raul Castro

Fostul lider cubanez Raul Castro a sosit sâmbătă după-amiază la Caracas, în fruntea unei importante delegaţii, pentru a onora memoria fostului preşedinte venezuelean Hugo Chavez, la zece ani de la moartea acestuia, a anunţat presa oficială, notează AFP, citat de Agerpres.

"Generalul de armată Raúl Castro Ruz a mers sâmbătă după-amiază în Republica prietenă bolivariană Venezuela pentru a participa la +Reuniunea mondială pentru vigoarea gândirii bolivariene a comandantului Hugo Chavez Frias în secolul al XX-lea+", a indica pe site-ul său cotidianul de stat Granma.

Raul Castro, 91 de ani, este însoţit printre alţii de premierul cubanez, Manuel Marrero Cruz, comandantul Ramiro Valdés şi ministrul de externe, Bruno Rodriguez.

Din delegaţie fac parte şi ministrul sănătăţii, José Angel Portal Miranda, şi cel al energiei şi minelor, Vicente de la O Levy.

"O delegaţie cubaneză la nivel înalt, condusă de liderul istoric al revoluţiei, Raul Castro, a sosit (sâmbătă) în Venezuela pentru a-i aduce un omagiu comandantului Hugo Chavez (1954-2013) la zece ani de la dispariţia sa fizică", a scris Partidul Comunist Cubanez (PCC) pe Twitter.

Hugo Chavez, liderul "revoluţiei bolivariene", a prezidat Venezuela din 1999 până la moartea sa, anunţată pe 5 martie 2013. El s-a luptat cu cancerul timp de doi ani şi a primit cea mai mare parte a tratamentului în Cuba.

Vineri, preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, care i-a urmat în funcţie lui Hugo Chavez, a comemorat "10 ani de luptă" şi "victoria" guvernului său împotriva "imperialismului".

"Zece ani mai târziu, vă putem spune că suntem aici întregi, victorioşi şi pregătiţi să continuăm lupta pentru tot restul secolului al XXI-lea", a declarat şeful statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.