Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela sfidează pericolul COVID-19: noi măsuri de relaxare, în pofida creşterii numărului de infectări

twitter
coronavirus

Venezuela a luat luni noi măsuri de relaxare a restricţiilor impuse din cauza epidemiei COVID-19, deşi numărul infectărilor cu noul coronavirus continuă să crească, transmite dpa, citând presa locală, scrie agerpres.ro.

Planul pe trei niveluri al guvernului include o carantină strictă în zonele cu număr mare de infectări, o deschidere moderată în statele cu cazuri mai puţine şi o 'flexibilizare generală' în statele cu cazuri relativ puţine.

Planul este în vigoare deocamdată în perioada 13-19 iulie.

În regiunile sub carantină strictă - statul Zulia şi unele oraşe de frontieră - pot funcţiona doar sectoarele economice esenţiale.

În 12 state sunt permise activităţile şi în alte zece sectoare, precum construcţiile, serviciile de stomatologie şi de frizerie.

Poliția a intrat pe fir după ce Raed Arafat a fost amenințat cu moartea


În zece state, planul guvernului adaugă 14 sectoare - precum optică, curăţătorii, săli de fitness, unele centre comerciale -, iar băncile vor funcţiona normal.

Guvernul începuse deja să relaxeze măsurile de carantină din prima parte a lunii iunie.

În unele staţii de autobuz din Caracas s-au format cozi de aşteptare, cu oamenii care se deplasează la locurile de muncă fără a păstra distanţa socială, a relatat cotidianul El Nacional.

Guvernul preşedintelui Nicolas Maduro a raportat duminică 287 de cazuri noi de coronavirus şi un total de 9.465 de infectări.

Se crede însă că bilanţul real este mai ridicat şi există îngrijorări că sistemul de sănătate, în mare suferinţă, nu va putea face faţă unui număr mare de pacienţi cu COVID-19.

Câteva state nu mai pot trata pacienţi suplimentari, iar aceeaşi situaţie riscă să producă şi la Caracas, a transmis pe Twitter deputatul şi medicul Jose Manuel Olivares.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.