Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela urmărește 'evenimentele îngrijorătoare' din Orientul Mijlociu, dar nu condamnă atacul Iranului asupra Israelului

Thesheet.ng
Nicolas Maduro

Guvernul președintelui venezuelean Nicolas Maduro urmărește „evenimentele îngrijorătoare” din Orientul Mijlociu, a declarat sâmbătă, dar nu a condamnat atacul de represalii al Iranului asupra Israelului din cursul zilei, relatează Reuters.

Venezuela este un aliat al Iranului, al Rusiei și al Chinei. Comunicarea sa cu Statele Unite s-a îmbunătățit oarecum în ultimii doi ani, deoarece guvernul lui Maduro a promis SUA că va permite o mai mare participare a opoziției politice la viitoarele alegeri.

Pacea în Orientul Mijlociu nu poate fi garantată decât după restabilirea justiției și a dreptului internațional, a declarat ministrul venezuelean de externe, Yvan Gil, într-o declarație pe site-ul de socializare X, adăugând că acest lucru se referă în principal la poporul și statul palestinian.

„Ca urmare a genocidului din Palestina și a iraționalității regimului israelian, precum și a inacțiunii Națiunilor Unite, situația de instabilitate din regiune s-a agravat dramatic în ultimele săptămâni”, se arată în declarație.

„Venezuela pledează pentru construirea păcii cu dreptate, așa cum doresc majoritatea țărilor din lume”.

Vineri, oficiali de la Casa Albă au confirmat că delegați ai președintelui american Joe Biden s-au întâlnit în secret cu reprezentanți ai guvernului Maduro în Mexic în această săptămână.

Statele Unite au ridicat temporar sancțiunile impuse industriei petroliere venezuelene ca urmare a unui acord pentru a oferi opoziției o mai mare participare la alegerile din acest an.

Aceasta va decide până la 18 aprilie dacă va reimpune sancțiunile ca răspuns la ceea ce consideră că Maduro nu și-a respectat angajamentul față de acordul privind alegerile.

Majoritatea celorlalte țări din regiune au condamnat atacurile iraniene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.