Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veninul de albine, beneficii FABULOASE pentru sănătate

dzr
albina miere

Cu siguranţă nimănui nu-i face plăcere să fie înţepat de albine, însă veninul lor e foarte benefic pentru sănătate. Se foloseşte injectabil, după ce a fost purificat, sau ca unguent. Chiar dacă înţepătura declanşează o reacţie nu tocmai plăcută pe moment, haideţi să descoperim beneficiile veninului.

  • Afecţiuni reumatismale. Bolnavii afectaţi de spondiloză, sciatică şi artrită pot beneficia de efectele acestei terapii. Veninul de albine are în componenţă anumite substanţe care stimulează secreţia de cortizon, fiind considerat un puternic antiinflamator. Reduce durerile musculare, inflamaţiile şi umflăturile.
  • Afecţiuni cardiovasculare. Veninul de albine are acţiune hemoragică, împiedicând formarea cheagurilor. Două dintre bolile cardiovasculare pe care le poate ţine sub control veninul de albine sunt hipertensiunea şi artrita. Pentru că are efect anticoagulant, hipotensiv şi dilatator al vaselor de sânge, poate trata varicele şi tromboza, ameliorând circulaţia periferică. În plus, veninul de albine este şi un bun stimulator cardiac şi apără inima împotriva aritmiilor.
  • Inflamaţii ale tendoanelor. La fel ca în cazul articulaţiilor, şi tendoanele răspund bine la terapia cu venin de albine. Şi persoanele care suferă de dureri cronice de spate şi gât pot apela la acest tip de tratament.
  • Răni şi cicatrice. Rănile care se vindecă mai greu, eczemele, micozele, negii, dermatita seboreică, psoriazisul, toate sunt boli pentru care veninul de albine face minuni. Rănile şi ţesuturile cu cicatrice sunt înmuiate de substanţele din venin, se pot netezi şi pielea îşi  recapătă culoarea. Rănile ţesuturilor interne, apărute ca urmare a unor intervenţii chirurgicale, se pot vindeca prin tratamentul zonei de la suprafaţa corpului.
  • Dureri de cap. Afecţiunile neurologice, precum nevralgiile şi nevritele, pot fi tratate cu ajutorul veninului de albine. Durerile trec în urma unui tratament pe baza acestui medicament, iar explicaţia constă tot în efectul lui antiinflamator. La baza acţiunii sale stă adolapinul, care are rol analgezic.
  • Boli neurologice. Rezultate bune s-au obţinut şi în tratamentul bolilor neurologice, a bolilor infecţioase oculare sau diferite tulburări endocrine. Specialiştii susţin că veninul de albine e benefic şi în fibromialgie sau depresie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.