Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venituri de peste 2 milioane lei obţinute de penitenciar din folosirea la muncă a deţinuţilor

zf.ro
penitenciar
Selecţionarea şi repartizarea la muncă a deţinuţilor a fost necesară pentru onorarea a şase contracte în regim de prestări servicii şi a unui contract de voluntariat, precum şi pentru asigurarea activităţilor cu caracter gospodăresc din unitate.

"Prin folosirea la muncă a deţinuţilor în regim de prestări servicii s-au obţinut venituri, fără TVA, în valoare totală de 2.258.794,25 lei, în creştere cu 1.929.297,25 lei faţă de anul 2021. Numărul mediu de deţinuţi folosiţi la muncă în regim de prestări servicii în anul 2022 a fost de 64 persoane private de libertate (în procent de 13,88 %), în creştere cu 53 persoane private de libertate faţă de anul 2021", se arată în bilanţul Penitenciarului Bistriţa.

Unitatea de detenţie mai mare de recuperat, de asemenea, circa 194.000 de lei de la firme beneficiare ale forţei de muncă speciale, care între timp au intrat în insolvenţă.

Efectivul mediu al persoanelor private de libertate custodiate în Penitenciarul Bistriţa în anul 2022 a fost de 461, în creştere cu 54 de deţinuţi faţă de anul precedent.

În raportul de activitate se menţionează că "nu s-a putut asigura o suprafaţă mai mare de 4 mp pentru fiecare persoană privată de libertate custodiată, conform standardelor legale", deoarece, raportat la capacitate legală de cazare de 299 de locuri, gradul mediu de aglomerare în anul 2022 a fost de 154%.

Potrivit unei hotărâri de guvern adoptate în 19 decembrie 2022, Penitenciarul Bistriţa va beneficia de o investiţie susţinută prin Programul naţional de construcţii de interes public sau social, constând în construirea unui pavilion de deţinere cu 500 de locuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.