Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venituri mai mici cu peste două miliarde de euro pentru cluburile profesioniste din Spania, în ultimele două sezoane

Cluburile spaniole din prima şi a doua divizie au înregistrat venituri în scădere cu 2,013 miliarde euro în sezoanele 2019-2020 şi 2020-2021, din cauza pandemiei Covid-19, potrivit ligii profesioniste spaniole, informează AFP, potrivit news.ro.

"În ciuda veniturilor mai mici cu două miliarde, ceea ce este enorm, cluburile şi mai ales cluburile mari au reuşit să reziste", a declarat preşedintele ligii profesioniste spaniole, Javier Tebas.

În 2019-2020, cluburile au înregistrat venituri de 4,8 miliarde de euro, cu 366 de milioane mai puţin decât cele 5,167 miliarde de euro planificate, potrivit unui raport întocmit de Price Waterhouse Coopers.

Citește și: Citește și: BREAKING SURSE Proiectul rețelei electrice de la Spitalul Neamț NU A AVUT AVIZE iar inginerul pentru instalațiile de oxigen și aer comprimat e „AMNEZIC”

Pentru sezonul în curs, raportul estimează că veniturile vor scădea cu 1,647 miliarde de euro din suma de 5,269 miliarde estimată iniţial, o scădere de 31% pentru primele două divizii spaniole.

Cluburile au reuşit să reducă costurile cu 984 milioane de euro în ultimele două sezoane.

Ca urmare a acestei reduceri a cheltuielilor, impactul net al pandemiei este de 1,030 miliarde de euro în cele două sezoane, sumă pe care cluburile o acoperă cu profiturile înregistrate în sezoanele precedente.

"Această datorie va fi amortizată în următorii trei până la cinci ani, astfel încât impactul Covid-19 va avea o rată de 150 până la 250 de milioane de euro pe sezon", a declarat directorul general al LaLiga, Jose Guerra.

"În alte campionate există probleme cu plata salariilor. În Franţa, în Premier League, mai multe cluburi au solicitat ajutor de la stat, noi nu", a precizat Tebas, care estimează că veniturile dinaintea pandemiei vor fi realizate abia peste souă sezoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.