Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Verdict amar pentru prințul Harry: Justiția britanică respinge recursul în cazul siguranței sale

hellomagazine.com
printul-harry

Justiţia din Marea Britanie, care a refuzat în februarie să îi acorde prinţului Harry o protecţie sistematică din partea Poliţiei în timpul vizitelor sale în Regatul Unit, a respins luni un recurs al ducelui de Sussex şi i-a ordonat totodată să plătească aproape integral cheltuielile de judecată ocazionate de acest proces, informează AFP, conform Agerpres.

Prinţul Harry, fiul cel mic al regelui Charles al III-lea, şi soţia sa, Meghan, au pierdut dreptul de a beneficia de o protecţie sistematică, asigurată pe cheltuiala contribuabilului britanic, după ce au decis să se retragă din rândul membrilor activi ai casei regale în 2020 şi să se mute în Statele Unite.

Prinţul Harry, care a vizitat destul de rar Marea Britanie în ultimii ani, a contestat decizia autorităţilor din ţara lui natală, care au hotărât să îi acorde de acum înainte doar o protecţie "de la caz la caz".

La sfârşitul lunii februarie, Înalta Curte de la Londra a considerat că acea decizie "nu a fost iraţională", "nu a fost viciată de o nedreptate" şi că strategia "de la caz la caz" adoptată de Poliţia britanică "a fost şi este justificată din punct de vedere legal".

Un purtător de cuvânt al prinţului a declarat atunci că Harry va face recurs, considerând că prinţul britanic "nu a solicitat un tratament preferenţial", ci doar o aplicare "justă şi legală" a regulamentelor din domeniul protecţiei.

Harry va putea să formuleze un recurs

Însă justiţia a respins apelul formulat de prinţ în faţa acelui tribunal, un purtător de cuvânt explicând că a fost vorba "în mare parte despre o recapitulare a argumentelor avansate de solicitant în timpul procesului iniţial".

Magistratul însărcinat cu acest dosar a reiterat că autorităţile britanice au fost "justificate" în decizia lor de a nu îi mai acorda o protecţie sistematică.

Totuşi, prinţul Harry va putea să formuleze un recurs în faţa Curţii de Apel.

Luni, acelaşi magistrat l-a condamnat pe prinţul Harry să plătească 90% din cheltuielile de judecată suportate de Ministerul de Interne în acest proces.

Decizia din februarie a reprezentat cea de-a doua înfrângere suferită în instanţă de prinţul Harry în legătură cu asigurarea securităţii sale în timp ce vizitează Regatul Unit. Într-un alt proces care s-a încheiat în mai 2023, justiţia britanică i-a refuzat dreptul de a beneficia de o protecţie poliţienească plătită din fonduri proprii.

Cea mai recentă vizită cunoscută a prinţului Harry în Regatul Unit datează din 6 februarie: el a venit atunci pentru scurt timp la Londra pentru a-şi vedea tatăl, regele Charles al III-lea, al cărui diagnostic de cancer tocmai fusese făcut public.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.