Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Verdict de politolog: 'PNL a pierdut aproape complet orice urmă de vizibilitate. Potențialul de șantaj este la PSD'

psnews.ro
PNL

PNL este „fratele mai mic” al coaliției de guvernare și nu are capacitatea de „șantaj politic” asupra social-democraților, a declarat la RFI politologul Andrei Țăranu, motiv pentru care liberalii se află într-o situație politică delicată în care nu prea au soluții la îndemână.

„Cele mai multe contre sunt mai degrabă niște reacții în genunchi din partea PNL-ului, pentru că așa cum s-a configurat coaliția încă de la bun început și mai ales după venirea domnului Ciolacu, PNL-ul a devenit o roată a doua a coaliției, fără să mai aibă cine știe ce multă importanță din punct de vedere simbolic. Din două motive. Pentru că domnul Ciolacu a luat guvernarea în propriile mâini și pe propria imagine și încearcă să-și transforme această guvernare în primul rând într-un asset personal. În al doilea rând, pentru că PSD-ul la rândul lui încearcă să piardă cât mai puține puncte electorale, puncte care oricum se vor pierde, în condițiile în care este la guvernare. Și atunci, ei nu și-au mai pus foarte mult problema felului în care este tratat PNL-ul”, a declarat Andrei Țăranu.

Politologul remarcă faptul că ”la rândul lui, PNL-ul a pierdut aproape complet orice urmă de vizibilitate de-a lungul vacanței parlamentare și în condițiile astea, acum încearcă să se facă și ei remarcați, fără însă a avea cine știe ce mare succes, nici nu știu dacă măcar la publicul lor, d-apăi la majoritatea cetățenilor”.

PSD șantajează cu anticipatele

„Potentialul de șantaj este la PSD, care spune că dacă nu sunteți de acord, trecem la anticipate, alegeri anticipate care în acest moment nu sunt prea bune politic pentru un PNL care în cele mai bune sondaje are un scor de 19%. În condițiile astea PSD știe să apese pe această pedală a ideii de alegeri anticipate spunând că ei nu au ce pierde, iar PNL de frica, spaima acestor alegeri, pentru că o parte din cei importanți din PNL sunt în Camera Deputaților și în Senat și își pierd mandatele și încearcă să rămănă cât mai mult în Parlament și în apropierea puterii, astfel că nu cred că au în acest moment prea mult potențial de șantaj. De altfel, nici președintele Iohannis nu prea le-a permis să aibă inițiative politice de mare anvergură, astfel că rămân în postura de fratele mai mic al coaliției”, a mai spus Andrei Țăranu.

„Dl Rareș Bogdan încearcă să anime acea parte din PNL supărată că partidul tot pierde imagine și susținere politică. Pe de altă parte, prea multe mișcări politice nu au, dacă vor începe să critice PSD cu care sunt aliați la guvernare e absurd să critici o guvernare în care te afli. Același Rareș Bogdan spune că ei nu vor să iasă de la guvernare pentru că au promis diverșilor parteneri occidentali că nu vor produce crize în România, ceea ce înseamnă că în realitate vor face niște jocuri de imagine, dacă le vor mai face”, a completat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.