Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Verdictul Curții Constituționale a Republicii Moldova în cazul Partidului Șor este iminent! Magistrații s-au retras în deliberări

stiri.md
Curtea Constitutionala Moldova

Magistrații Curții Constituționale a Republicii Moldova s-au retras în deliberări. Astfel, hotărârea privind verificarea constituționalității Partidului „ȘOR” va fi pronunțată la ora 13:00, conform deschide.md.

Ședința de astăzi a început cu replicile părților. Primii au fost reprezentanții Guvernului, care au criticat faptul că Partidul „ȘOR” ar fi mituit oameni ca să iasă la proteste, au adus argumente și replici precum că democrația și demnitatea umană nu se cumpără cu 400 de lei.

Voi nici măcar statutul partidului vostru nu-l respectați. Nu ați vorbit despre demnitatea umană, pe care nu o cumperi cu 400 de lei - ca să vină în Piață la proteste. Călcați în picioare demnitatea umană și le achitați bani ca pentru un obiect. Creați confuzie și vindeți democrația, faceți așa ca omul să perceapă aceasta ca pe o muncă zilieră”, le-a reproșat avocatul Guvernului, Eduard Digore.

Referindu-se la deciziile anterioare ale Curții Europene Pentru Drepturile Omului, avocatul Executivului a spus că au existat decizii ale Înaltei Curți Europene, care presupuneau că statele membre CEDO pot lua măsuri preventive de a contracara acțiunile unor partide, care militează împotriva democrației și a statului de drept.

De cealaltă parte, reprezentanții partidului ȘOR au respins acuzațiile și au menționat că atacurile din partea Guvernului sunt de ordin politic și ele nu au o bază juridică sau legală. Mai mult, reprezentanții formațiunii consideră că Înalta Curte Constituțională va lua o decizie în defavoarea Partidului ȘOR și au spus acest lucru în discursurile lor de la ședință.

Deputatul Marina Tauber a menționat că echipa lui Ilan Șor deja a găsit mai multe modalități ca să existe și să activeze în continuare. Iar, unul din avocații partidului, Aureliu Colenco, a venit cu atenționări că „probabil va fi pentru prima dată când CEDO va fi sesizat într-o cauză, care vizează Curtea Constituțională a unui stat”, asta dacă Înalta Curte le va da câștig de cauză celor de la Guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.