Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vergil Chițac: Este limpede ca bună ziua: nu există nici un prejudiciu la bugetul local. Cursa de bărci cu motor de mare viteză a fost organizată legal

stirileprotv.ro
Vergil Chițac

Primarul Vergil Chițac a emis un set de declarații ca urmare a poziționării Consiliului Local asupra constituirii ca parte civilă în dosarul care privește organizarea unui eveniment sportiv în vara anului 2023 și anume etapa Campionat Mondial de Powerboating (bărci cu motor de mare viteză) UIM XCAT 2023.

”Eu am informat colegii din Consiliul Local încă de anul trecut cu privire la opinia mea față de acuzațiile care mi se aduc. Argumentația mea este simplă. Nu poate exista un prejudiciu adus bugetului local atâta timp cât am respectat, atât eu cât și Consiliul, rigorile legii în organizarea evenimentului și mai mult decât atât, evenimentul a fost organizat cu succes. Vă asigur că nu există niciun fel de prejudiciu. Restul e politică”, a subliniat primarul Constanței.

Primarul a declarat că nimeni nu se poate substitui justiției în cazul de față, motiv pentru care consideră firească poziționarea Consiliului Local pentru constituirea ca parte civilă în dosar, cu mențiunea că existența și valoarea prejudiciului trebuie stabilită de o instanță.

”Eu înțeleg foarte bine și poziția Consiliului Local. Consilierii au fost puși în situația absurdă de a-și invalida propriul vot, pentru că în aprilie anul trecut au votat pentru finanțarea evenimentului. Mă raliez și eu majorității formate în consiliu care a decis un lucru firesc. Primăria se va constitui parte civilă în funcție de ce anume decide justiția referitor la existența prejudiciului și la valoarea acestuia. ”, a declarat primarul Constanței.

”Avem foarte multe de făcut în primărie și în Consiliul Local. Proiecte cruciale pentru Constanța și pentru constănțeni. Consider acest subiect închis, cel puțin în acest cadru administrativ. Discuția poate să continue în justiție”, a marcat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.