Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vergil Chițac: transferul CET Palas la Primărie îmi dă încredere că vom pune piatra de temelie a unei noi centrale pe cogenerare în Constanța

Primaria Constanta
CET Palas Constanta

Premieră în România: activele CET Palas sunt transferate către Primăria Constanța, în vederea asigurării continuității producției dar și ca pas strategic pentru construcția unei centrale în cogenerare în valoare de 742 milioane lei, inclusiv cu fonduri din PNRR.

”După înlocuirea conductelor, venim cu construirea unui nou CET și, automat, cu un sistem centralizat de termoficare nou, modern, eficient și, mai ales, funcțional. Pentru prima oară în România se întâmplă așa ceva”, a declarat primarul Constanței, Vergil Chițac.

Anul trecut, Primăria Constanța a elaborat și depus spre finanțare primul proiect de construcție a unei centrale noi pe cogenerare la Constanța. Ministerul Energiei și Primăria Constanței au semnat un contract de finanțare de 742 milioane lei pentru construcția centralei pe amplasamentul actualului CET Palas.

Concomitent cu asigurarea finanțării pentru un CET nou, Primăria a inițiat trei etape de înlocuire a rețelei de transport agent termic. Țevile, vechi de peste 50 de ani și într-o stare avansată de descompunere generau pierderi enorme pentru întreg sistemul de termoficare.

Reprezentanții primăriei se așteaptă ca până la finalul anului să reducă pierderile din sistemul de termoficare cu 66%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.