Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Verificări LA SÂNGE înainte de învestirea lui Joe Biden: Doi membri ai Gărzii Naţionale au fost retraşi pentru legături cu mişcările extremiste

CBS
armata americana garda nationala

Doi membri ai Gărzii Naţionale au fost retraşi de la îndatoririle legate de învestitura preşedintelui ales Joe Biden după ce au fost verificaţi pentru legături cu mişcările extremiste, au declarat marţi pentru Reuters doi oficiali americani, relatează Reuters.

Niciunul dintre cei doi oficiali, care au făcut aceste declaraţii sub acoperirea anonimatului, nu a prezentat informaţii suplimentare privind verificarea efectuată şi este neclar de ce a fost luată decizia. Unul dintre oficiali a spus că este posibil ca mai mulţi membri ai Gărzii Naţionale să fie retraşi de la îndatoriri după verificări.

Duminică, secretarul interimar al Departamentului Apărării, Chris Miller, a declarat că FBI-ul ajută armata SUA în verificarea a peste 25.000 de membri ai Gărzii Naţionale trimişi pentru a participa la protecţia instituţiilor din Washington de teama unor preocupări legate de securitate.

Citește și: Florin Cîțu ‘țopăie’ de fericire: ‘Banca Mondială confirmă: măsurile pe care le-am luat în contextul pandemiei COVID-19 clasează România în topul țărilor cu cele mai multe și aplicate măsuri din lume’

Verificarea a început de săptămâna trecută, iar FBI-ul încearcă să determine şi dacă vreunul dintre atacatorii de la 6 ianuarie de la Capitoliu era membru al Gărzii Naţionale.

Săptămâna trecută, Garda Naţională din Virginia a anunţat că Jacob Fracker, un ofiţer de poliţie în afara serviciului inculpat în legătură cu violenţele de la Capitoliu, era caporal al Gărzii Naţionale din acest stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.