Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veronika Kudermetova a anunțat că va îndepărta logoul unui sponsor rus

Jucătoarea rusă de tenis Veronika Kudermetova a anunţat că va îndepărta logoul sponsorului său rus Tatneft de pe echipament pentru a putea participa la ediţia din acest an a turneului de la Wimbledon, transmite Reuters.

Organizatorii turneului de Mare Şlem pe iarbă au interzis jucătorii ruşi şi belaruşi de la ediţia din 2022 din cauza invadării Ucrainei de către trupele ruse, cu sprijin din Belarus, dar în martie au precizat că îi vor accepta la ediţia din acest an ca sportivi neutri.

Organizatorii au subliniat că jucătorilor le va fi interzisă orice manifestare de sprijin a invaziei, pe care Moscova o numeşte ''operaţiune specială militară'', iar jucătorii nu trebuie să primească sprijin financiar de la statele rus şi belarus, conform Agerpres.

Sponsorul Veronikăi Kudermetova, Tatneft, o companie de petrol şi gaz, a fost sancţionată de Uniunea Europeană în iunie 2022.

''Cred că la Wimbledon nu este permis să joci cu stema Rusiei pe echipament, ştiu acest lucru'', a declarat Kudermetova, luni, la Madrid.

Kudermetova, care va juca împotriva americancei Jessica Pegula în sferturile de finală ale turneului din capitala Spaniei, se numără printre mai mulţi jucători ruşi şi belaruşi care au semnat deja declaraţii personale conform cărora pot evolua ca neutri la Wimbledon.

''Dacă vreau să joc la Wimbledon, trebuie să dau jos logoul'', a precizat Kudermetova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.