Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Verstappen, despre protestele celor de la Mercedes: Cred că rezumă tot sezonul

www.redbull.com
Max Verstappen

Noul campion mondial din Formula 1, Max Verstappen, a declarat că protestele depuse de Mercedes după victoria sa din ultima etapă, desfăşurată, duminică, la Abu Dhabi, sunt un rezumat a ceea ce s-a întâmplat în acest sezon al Marelui Circ, informează News.ro.

"Nu sunt prea multe de spus despre asta. Cred că rezumă sezonul. Totul era clar, aşa că de ce ai mai fi rulat un tur în spatele maşinii de siguranţă. Când totul este clar, cred că trebuie să eliberezi pista. Deci cred că este o decizie corectă a direcţiei cursei. Desigur, acum funcţionează (n.r. - pentru mine), dar poate funcţiona chiar şi împotriva mea. Ştiu asta", a declarat el.

După ce a devenit campion mondial în 2021, duminică, pe Yas Marina Circuit, Verstappen spune că acum a realizat "totul" în acest sport: "Desigur, am realizat totul în Formula 1 acum, aşa că tot ce urmează este doar un bonus.”

"Suntem dezamăgiţi că a fost depusă o contestaţie, dar avem încredere în FIA”, a declarat scurt Christian Horner, pe marginea protestelor Mercedes.

Contestaţia celor de la Mercedes viza două direcţii. Mai întâi, echipa germană îl acuză pe Verstappen că a încălcat articolul 48.8 din regulamentul sportiv, care prevede că "niciun pilot nu poate depăşi un alt monopost pe pistă, nici maşina de siguranţă, până când nu trece de Linie (a se vedea articolul 5.3) pentru prima dată după ce safety car-ul a revenit la boxe”.

Verstappen pare că îl depăşeşte uşor pe Hamilton înaintea virajului 12, în turul 57, înainte de restart.

Al doilea protest se bazează pe articolul 48.12, care spune că "orice monopost care a fost întrecut de lider este obligat să depăşească maşinile aflate în acelaşi tur cu liderul şi maşina de siguranţă”, revenind în coada plutonului.

Din camera de control a cursei s-a ordonat ca numai monoposturile pilotate de Lando Norris, Fernando Alonso, Esteban Ocon, Charles Leclerc şi Sebastian Vettel, respectiv cele dintre primii doi clasaţi, să depăşească safety car-ul şi să meargă în coada plutonului, nu şi cele pilotate de Daniel Ricciardo, Lance Stroll şi Mick Schumacher, aflate în aceeaşi situaţie, dar în spatele lui Verstappen.

Ambele probleme ridicate de Mercedes au fost respinse de FIA, dar echipa germană a precizat că va face apel la decizia comisarilor privind al doilea punct al contestaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.