Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal de alarmă - Un medicament esențial bolnavilor de cancer nu există în România: Vesanoid ar putea salva multe vieți! E o crimă!/ Replica Unifarm

Roche
vesanoid cancer

Un medicament esențial în tratarea cancerului a dispărut din România. Când însă apare el este la niște prețuri prohibitive pentru cei care au nevoie de acest tratament. Este vorba de Vesanoid. El NU are înlocuitor!

Ințial medicamentul era pe lista medicamentelor compensate. Apoi a fost scos... și nu a mai fost importat de Unifarm care a rămas din motive neștiute fără autorizația de punere pe piață a Vesanoid. Ulterior medicamentul apare în țară prin diverși importatori privați dar la prețuri exorbitante.

Toată povestea medicamentului fără de care cancerul nu poate fi tratat o relatează jurnalista Adriana Vitan Balint:

”Hai să vă spun o poveste reală, dramatică, din România zilelor noastre, aia în care nu sunt bani pentru nimic, dar Cîțu ne anunță că a comandat și va plăti 2 miliarde de euro pentru 120 de milioane doze de wakcin, la o populatie wakcinabilă, rămasă neinjectată, de nici 9 milioane de persoane.

O prietenă îsi depistează copilul, în urma unei hemoragii, cu o formă de leucemie extrem de agresivă, dar cu tratament care are șanse de vindecare 95%.

Tratamentul constă în administrarea unui medicament care NU are înlocuitor, se numește Vesanoid, produs de Cheplapharm, Germania. Singurul importator de Vesanoid in România este Unifarmul. La începutul anului, "marele" si "purul" ministru al sanătătii, Vlad Voiculescu, exact cel care se lăuda cum aducea el din Austria medicamente bolnavilor de cancer, scoate de pe lista medicamentelor compensate Vesanoidul.

In urma presiunii noastre de pe facebook si a unei mici părți a presei, ministerul reintroduce, după două luni, Vesanoidul pe lista medicamentelor compensate, dar nu il mai importă și, coincidență, Unifarmul rămâne fără autorizația de punere pe piața a Vesanoidului.

Prețul la care factura Unifarmul Vesanoidul era de 1250 de euro flaconul, in conditiile in care Germania il are la 580 de euro, Austria la 680 de euro, Italia 500 de euro, Portugalia 480 de euro, ș.a.m.d. Tentant pt o firmă românească a băieților să îl importe în locul Unifarmului, nu?

Acum, toți bolnavii de aceasta formă de leucemie, se chinuie să aducă tratamentul din alte țări, cu banii jos. Bolnavii au nevoie de 3 flacoane/lună, timp de 2 ani.

Problema cea mai mare e că nu se poate aduce din alte țări, pentru că fiecare țară îl eliberează pe rețetă doar pt bolnavii ei, inregistrati in programele oncologice naționale, tratamentul fiind compensat 100%.

A se reține că forma asta de cancer este fatală pt copii și tineri, în câteva luni, fără tratament, mor. Și sunt foarte multi care suferă, nu e o boală rară. Copii de 10, 16 ani, mămici de 30 de ani, toti fac demersuri prin tot felul de pile, la minister.

Ministerul răspunde că va constitui o comisie de specialiști care studiază dacă nu cumva Vesanoidul are înlocuitor. Nu precizeaza nici cine sunt specialiștii, nici care e termenul cât studiază comisia ceea ce nu există. Între timp, copiii mor, sunt deja 7 luni fără Vesanoid si făra posibilitate de procurare, de o boală care are sanse de vindecare de 95%!

Cum se nunește ce face guvernul României? Crimă?”, scrie ea pe pagina personala de facebook.

___

UPDATE - Replica Unifarm:

”În urma articolului publicat pe site în data de 22.07.2021 și care se intitulează ”Semnal de alarmă - Un medicament esențial bolnavilor de cancer nu există în România: Vesanoid ar putea salva multe vieți! E o crimă!”, dorim să vă mulțumim pentru sprijinul acordat și să vă informăm că prețul medicamentului Vesanoid este de 1.212,81 lei (cu TVA inclus) flacon, nu 1250 euro flacon.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.