Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste BOMBĂ: Încă un stadion destinat EURO 2020 e ÎN PERICOL! 'Altă variantă NU am'

www.digi24.ro
logo Romania Euro 2020

Scandalul de la Dinamo s-a mutat și în Giulești! Un litigiu între lichidatorul judiciar al SC FC Rapid şi Clubul Sportiv Rapid e pe cale să blocheze un al doilea stadion din lista celor patru care ar trebui reconstruite în Bucureşti pentru meciurile de la Euro 2020 programate în România. Stadionul Valentin Stănescu a picat la mijloc între lichidatorul Mihai Florea, care vrea să inventarieze şi să recupereze bunurile echipei de fotbal intrate în faliment anul trecut, şi Vali Ionescu Caciureac, şefa CS Rapid. Aceasta din urmă spune că nu există niciun act care să demonstreze că acele bunuri reclamate de FC Rapid i-ar aparţine. Este vorba de diverse bunuri, îmbunătăţiri pe care conducătorii FC Rapid spun că le-au făcut de-a lungul anilor: aparate de aer condiţionat, tabela de marcaj, porţi, fotolii la tribuna oficială etc.

În cazul în care nu se va ajunge la o înțelegere, e foarte greu de prezis când şi cum va putea începe renovarea stadionului Giulești şi construcţia celui nou. După cum a declarat chiar Mihai Florea pentru ProSport, primul termen ar fi fixat abia pentru toamnă. După ce se va judeca procesul (nu se ştie cât poate dura), urmează recursul făcut de partea care pierde. În aceste circumstanţe, dacă se pierde un an până la o sentinţă definitivă, nu se ştie dacă reconstrucţia stadionului Rapid va fi gata în timp util pentru Euro 2020.

Citește și: Halep, ridicată ÎN SLĂVI de unde nu se aștepta: Comparație INCREDIBILĂ

Arena din Giuleşti este a doua din cele patru prevăzute a fi reconstruite în Bucureşti, după stadionul Dinamo, care intră în blocaj din motive juridice. La Dinamo, avizele nu pot fi obţinute deoarece AFC Dinamo, societate în insolvenţă controlată de Nicolae Badea şi care are în concesiune părţi din stadion, doreşte să păstreze acest statut şi după reconstrucţie. Statul nu poate însă reconstrui un stadion care, ulterior, să revină unei entităţi private. Scandalul a escaladat, iar acum s-a ajuns în situaţia în care Ministerul de Interne i-a dat un ultimatum lui Nicolae Badea, ameninţând cu rezilierea contractului.

Stadionul Dinamo i-a fost dat în concesiune lui Badea de CS Dinamo, în 2002, în baza unei Hotărâri de Guvern semnate de premierul de atunci, Adrian Năstase.

Citește și: Oana Pellea 'A luat FOC' pe Facebook: 'Este NESIMȚIT'

"În contabilitatea SC FC Rapid sunt mai multe facturi pentru anumite bunuri care au fost locate în incinta stadionului. Am încercat să vorbesc cu doamna Caciureac, n-am găsit înţelegere. Am încercat o formă de acţiune în instanţă, nu s-a putut. Am încercat să-i dau timp, să vadă despre ce e vorba şi să ajungem la o înţelegere. Eu nu vreau să blochez reconstrucţia stadionului, dar se pare că altă variantă nu am. Am vorbit şi la Compania Naţională de Investiţii. Este adevărat că, de-a lungul timpului, între FC Rapid şi CS Rapid nu s-au făcut nişte documente, dar facturile sunt foarte clare.", a spus Mihai Florea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.