Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste bună pentru angajații Aeroportului Internaţional Maramureş - Salariile vor fi majorate cu 500 de lei

salarii bani

Salariile angajaţilor Aeroportului Internaţional "Maramureş" (AIM) vor fi majorate net cu cel puţin 500 de lei, a precizat marţi, într-un comunicat de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, anunță AGERPRES.

În perioada în care s-a implementat proiectul de reabilitare şi prelungire a pistei aeroportului, între anii 2016 şi 2018, salariile personalului au rămas neschimbate. Odată cu reluarea activităţii la 100% din capacitate era necesar ca aceste salarii nemajorate de foarte mulţi ani să fie crescute, dar s-a optat şi pentru o simplificare a organigramei instituţiei.

"Avem profesionişti angajaţi la aeroport, oameni serioşi, care merită aprecierea noastră şi cărora trebuie să le oferim salarii competitive raportate la intenţia de dezvoltare continuă a activităţii Aeroportului Internaţional. Nu sunt mulţumit de relaţia existentă între conducerea executivă a aeroportului şi angajaţi şi tocmai de aceea am acceptat o serie de întâlniri, în acest an, cu reprezentanţii sindicatului. În urma discuţiilor purtate am ajuns la câteva concluzii. În primul rând, dorim simplificarea organigramei aeroportului, pentru a nu mai avea atât de multe funcţii de director", a precizat Gabriel Zetea.

Citește și: Carmen Dan, IEȘIRE TRIUMFALISTĂ din fruntea MAI - Ministrul demisionar anunță că dă premii angajaților din zona operativă

Acesta a propus în urma discuţiilor purtate cu liderul de sindicat din AIM o majorare a salariilor cu 500 de lei, net, pentru toţi angajaţii.

"Totodată, nu ne dorim creşteri salariale procentuale aplicate fiecărui angajat al aeroportului, pentru că în acest fel ar beneficia cei care deja au bani mai mulţi, fapt pentru care am propus creşteri salariale în sumă fixă de 500 lei net pentru fiecare angajat. Majoritatea salariaţilor Aeroportului Internaţional au salarii care se învârt în jurul a 2.000 de lei, iar o creştere de 500 de lei înseamnă, procentual, o creştere a veniturilor cu 25%. În cazul directorilor care câştigă 5.000 de lei, creşterea este de numai 10%. În al treilea rând, am stabilit ca, fie în a doua parte a anului în curs, fie în bugetul pentru anul 2020, să introducem în politica salarială măsuri de performanţă pentru angajaţii executivi, pentru cei care răspund la urgenţe şi cei care sunt dispuşi să muncească peste program pentru deservirea curselor viitoare. Îmi doresc ca aceste lucruri să fie implementate în politica managerială a Aeroportului Internaţional de către Consiliul de Administraţie", a declarat Gabriel Zetea.

Citește și: ALDE AMENINȚĂ cu ruperea coaliției de guvernare: Vom pune în discuție viitorul coaliției

Liderul Sindicatului Aeroportului Internaţional "Maramureş", Alexa Oane, afirmă că majorarea salariilor cu 500 de lei se va aplica din luna iunie.

"În urma discuţiilor pe care le-am avut cu preşedintele Gabriel Zetea, am stabilit o formă de salarizare a personalului angajat la aeroport şi trebuie să recunosc că instituţia Consiliului Judeţean depune eforturi consistente pentru bunul mers al RA Aeroportul Internaţional. Am avut şi o întâlnire anterioară unde am găsit înţelegere la şeful judeţului, însă noi comunicăm destul de deficitar cu conducerea executivă a aeroportului. Începând cu data de 1 iunie 2019, am reuşit să obţinem o creştere salarială lunară de 500 de lei net pentru fiecare angajat, urmând ca, după rectificarea bugetară sau la începutul anului viitor, să fim plătiţi diferenţiat, în funcţie de responsabilităţi şi de fişa postului. Am avut colegi care câştigau 1.800 - 2.000 de lei/ lună, iar aceşti bani care vor veni în plus la salariu sunt de mare folos", a declarat Alexa Oane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.