Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste bună pentru Blaj! 4 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus s-au vindecat la Spitalul Municipal Blaj

Facebook
coronavirus vindecat

Patru bolnavi infectaţi cu COVID-19 internaţi la spitalul din municipiul Blaj, unde sunt tratate cazurile cele mai grave înregistrate în judeţul Alba, au fost externaţi vineri, acestea fiind primele cazuri de vindecare realizate aici.

"O veste fantastică pentru Blaj! 4 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus s-au vindecat la Spitalul Municipal Blaj şi au fost externaţi astăzi, urmând să ajungă acasă de Paşte. Este o mare realizare a personalului medical şi a Blajului, pentru că la Spitalul din Blaj sunt trataţi doar pacienţii cu forme severe sau grave de infecţii cu COVID-19 sau care au şi alte patologii cronice, celelalte spitale din judeţ asigurând tratarea pacienţilor cu forme uşoare sau asimptomatice de infecţii cu COVID-19", a anunţat, vineri, pe o reţea de socializare, primarul Gheorghe Valentin Rotar, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Trăiască banii de la stat! O firmă controlată de către Sebastian Ghiță dă lovitura pe timp de pandemie! .

Edilul a adăugat că Blajul "nu-şi poate permite să eşueze în această luptă".

Potrivit acestuia, în Blaj nu este înregistrat niciun caz de infectare în rândul populaţiei sau în rândurile cadrelor medicale.

El a mai spus că este recunoscător întregului personal de la Spitalul Municipal Blaj, în primul rând celor 12 medici, 24 de asistente şi 18 infirmiere şi îngrijitoare care lucrează în ture de 12 cu 24 de ore liber, în acest prim schimb. După 14 zile, aceştia vor fi înlocuiţi de alţi colegi, ei urmând să rămână în izolare acasă.

Citește și: Ludovic Orban a luat foc! Șefii din Poliție i-au nesocotit ordinele

În Spitalul Municipal Blaj se află vineri internaţi 27 de pacienţi cu noul coronavirus, a căror evoluţie este "favorabilă în peste 90% dintre cazuri", a precizat Gheorghe Valentin Rotar.

În Alba, judeţ în care au fost înregistrate cinci decese, au fost confirmate până vineri un număr de 144 de cazuri.

Faţă de joi, numărul cazurilor a crescut cu 3, din 312 teste efectuate în 24 de ore. Potrivit conducerii DSP Alba, până vineri au fost efectuate în total 3.434 de teste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.