Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste bună pentru români! Taxe TĂIATE de la 1 ianuarie

taxe

Veste bună pentru români! Anca Dragu Paliu, ministrul finanţelor, a spus pentru Ziarul Financiar că de la 1 ianuarie 2017 vor intra negreşit în vigoare prevederile Codului Fiscal, adică reducerea TVA de la 20% la 19%, anularea supra-accizei pe benzină şi a aşa-numitei "taxe pe stâlp", de 0,5% din activele fixe.

"Codul Fiscal va intra în vigoare aşa cum a fost votat de Parlament în 2015, când majoritatea era constituită chiar de către cei care au câştigat alegerile acum. Este lege. Tehnic merge înainte. Este imposibil să mai fie anulate prevederile, este prea târziu", a spus Dragu.

Ministrul a explicat că guvernul Cioloş nu mai are abilitatea de a emite ordonanţe de urgenţă încă din 19 decembrie 2016, de când a intrat în funcţie noul Parlament.

"Nici anterior acestei date nu era posibilă prorogarea prevederilor Codului Fiscal, aşa cum ni s-a cerut, decât cu abuzuri foarte mari. Legea prevede că numai în caz de infringement de la Uniunea Europeană se mai poate modifica Codul Fiscal în procedură de urgenţă. Se putea sesiza Avocatul Poporului sau orice altă parte interesată asupra neconstituţionalităţii", a spus Dragu.

Guvernul Cioloş are teoretic astăzi, 28 decembrie, ultima şedinţă de guvern. O variantă ar fi ca Parlamentul să voteze o nouă lege de modificare a Codului Fiscal în vigoare, dar şi aceasta ar trebui să meargă la promulgare la Preşedinţie. "Şi această variantă tehnic ar fi fost la mega-limită, nu cred că mai este posibil", a mai spus Anca Dragu Paliu, care nu a dorit să comenteze justeţea acestor măsuri din punct de vedere economic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.