Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste de ULTIMĂ ORĂ: Coordonatorul campaniei de vaccinare anunță că VÂRSTA până la care se face imunizarea cu AstraZeneca poate crește

AstraZeneca
AstraZeneca vaccin

Pragul de vârstă pentru administrarea vaccinului AstraZeneca ar putea fi crescut până la 65 de ani sau chiar peste, spune medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19.

Întrebat care sunt intențiile specialiștilor în privința vaccinului AstraZeneca, în contextul în care România folosește acest vaccin la categoria de vârstă 18 - 55 de ani, Valeriu Gheorghiță a spus că datele științifice vor fi reevaluate cu siguranță, conform Mediafax.

Citește și:  GRAFICE din mai multe țări: masca NU ajută la nimic. Numărul cazurilor a BUBUIT, după impunerea obligativității

 

„Vă reamintesc că în luna februarie există date noi referitoare la eficacitatea vaccinului produs de compania Astrazeneca, date care sunt în momentul de față în curs de publicare într-un jurnal de prestigiu. Acestea vor fi trimise și către Agenția Europeană a Medicamentului. În momentul în care aceste date vor fi acceptate și România probabil că va crește acest prag al vârstei la 65 de ani sau chiar peste, dacă datele disponibile vor fi în conformitate cu rata de eficacitate care să ne permită aceste decizii”, a afirmat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19.

Acesta a dat asigurări că este un aspect la care autoritățile se uită „cu foarte mare seriozitate”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.