Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste incredibila despre medicamente!

medicamente

Ministerul Sanatatii a dat o veste incredibila legata de medicamente. Sefa Directiei Farmaceutice din Ministerul Sanatatii, Mihaela Udrea a anuntat ca incepand de la 1 iulie pretul medicamentelor va scadea cu pana la 25% pentru ca vor intra in vigoare preturile din Catalogul National al Medicilor.

Astfel, producătorii și distribuitorii vor fi obligați să scadă prețurile, ieftinirea medie fiind de 20%, însă cu reduceri care vor depăși acest prag.

"Astăzi (vineri, n.r.) dăm drumul ordinului privind CaNaMed-ul (Catalogul Național al Medicamentelor, n.r.) și probabil că va fi publicat luni și va intra în vigoare începând cu 1 iulie", a declarat Mihaela Udrea.

Ministerul Sănătății a mai arătat că valoarea redusă a medicamentelor va rămâne neschimbată pentru cel puțin 12 luni, producătorii și distribuitorii urmând a fi sancționați dacă nu actualizează preţurile.

Lista prețurilor finale ale celor peste 8.000 de medicamente va fi publicată pe site-ul Ministerului Sănătății și va putea fi consultată online de orice pacient care vrea să afle cât trebuie să plătească pentru un anumit medicament, informeaza romaniatv.net.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.