Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste mare pentru fermierii moldoveni: UE dublează cotele de export

agroalimentare fructe legume

Comisia de comerț internațional din Parlamentul European a adoptat în unanimitate, propunerea Comisiei Europene de dublare a cotelor de export la șapte categorii de produse pentru care încă sunt aplicate contingente tarifare la intrarea pe piața UE.

Votul final la această propunere va fi dat în plenul Parlamentului European, în procedură de urgență, cel mai probabil săptămâna viitoare.

„Războiul din Ucraina a afectat puternic agricultorii din R. Moldova care nu-și mai putut exporta marfa în țările din est.

Tocmai de aceea, eu am cerut de mai multe ori în Parlamentul European să liberalizăm exporturile de produse agricole dinspre Moldova pe piața UE.

Am cerut acest lucru inclusiv în rezoluția despre R. Moldova pe care am adoptat-o în Parlamentul European în data de 5 mai”, a declarat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Amintim că, la începutul lunii iunie curent, Comisia Europeană a venit cu o propunere de regulament pentru a dubla, timp de un an, cotele de export (adică volumul de marfă pentru care nu se aplică taxe vamale) la cele șapte produse pentru care sunt încă aplicate contingente tarifare (roșii, usturoi, struguri de masă, mere, cireșe, prune și suc de struguri).

Dintre acestea, R. Moldova exporta prunele și strugurii în cantități mari în Ucraina, Belarus și Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.