Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste MARE pentru România: Vine petrolul

oil petrol

Caspian Pipeline Consortium (CPC), operatorul conductei care transportă ţiţei din zona caspică la Marea Neagră, a anunţat că, până la finalul acestui an, va creşte capacitatea oleoductului. Aceasta se va dubla, şi va ajunge la 67 de milioane de tone pe an.

Conducta, care are o lungime de 1.510 km, leagă zăcămintele de ţiţei din vestul Kazakhstanului și portul rus Novorossiysk, din estul Mării Negre. Momentan, ea are o capacitate de tranzit de 28 de milioane de tone, iar, după finalizarea procesului de extindere, va ajunge la 67 de milioane de tone. Scopul extinderii este creşterea livrărilor de ţiţei din zona caspică, mai ales kazah, în zona Mării Negre. De altfel, în anunţul în care a anunţat finalizarea procesului de extindere în acest an, CPC a justificat intenţia prin faptul că a primit solicitări pentru tranzitul a 65,7 milioane de tone de petrol, dintre care 54,7 milioane de tone de ţiţei din Kazahstan şi 11 milioane de tone de petrol rusesc, anunță Economica.net.

Citește și: Vești proaste pentru guvernul Sorin Grindeanu: Anunțul făcut de BNR

Vestea este bună pentru România în sensul în care mai ales Petromidia, deţinută de compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan, KazMunaiGas (KMG), cea mai mare rafinărie din ţară, cu o capacitate de 5 milioane de tone pe an, va avea asigurată alimentarea cu ţiţei pentru a funcţiona la capacitate maximă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.