Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste proastă pentru cumnatul lui Ponta: Un complice a recunoscut tot

hertanu cumnat ponta

Unul dintre cei trei complici ai cumnatului lui Victor Ponta a decis să colaboreze cu procurorii DNA. Acesta şi-a recunoscut faptele şi, drept răsplată, anchetatorii au renunţat la cerere de arestare preventivă. Iulian Herţanu, cumnatul premierului, şi alte trei persoane sunt anchetate pentru constituirea unui grup infracţional, măsluirea unei licitaţii, deturnare de fonduri europene şi evaziune fiscală.

Astfel, procurorii care anchetează dosarul de corupţie în care este implicat cumnatul premierului Ponta nu vor cere arestarea preventivă a lui Liviu Munteanu, administrator al S.C. Grossmann Engineering Group SRL, întrucât la audierile de marţi de la DNA Ploieşti acesta "a colaborat cu organele de anchetă", recunoscând faptele de care este acuzat, anunţă Mediafax.

Liviu Munteanu este urmărit penal de DNA pentru schimbarea, nelegală, a destinației fondurilor europene şi evaziune fiscală. Acesta este ultima persoană care a aderat la grupul infracţional.

În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal pentru sprijinirea unui grup infracţional deputaţii Sebastian Ghiţă şi Vlad Cosma, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Grpul condus de cumnatul lui Ponta ar fi apelat, împreună cu alţi trei complici, la deputaţii Sebastian Ghiţă şi Vlad Cosma şi la preşedintele Consiliului Judeţean Prahova pentru câştigarea ilegală a unui contract de execuţie a lucrărilor de canalizare din Comarnic. Ulterior, asociaţia de firme din care făcea parte şi firma lui Herţanu şi-a bătut joc de lucrări, a deturnat fondurile europene în interes propriu şi au folosit tehnici evazioniste.

Vezi şi: OFICIAL DNA - Cumnatul lui Ponta şi complicii săi, propuşi pentru arestare. Acuzaţiile procurorilor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.