Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste proastă pentru Radu Drăgușin: patronul lui Tottenham a pledat vinovat și riscă o pedeapsa aspră

Radu Pop
Sky Sport
Radu Dragusin

Miliardarul britanic Joe Lewis, al cărui trust de familie deține clubul de fotbal Tottenham Hotspur, echipa românului Radu Drăgușin, a pledat vinovat de trafic de informații privilegiate în fața unui tribunal din SUA.

Lewis, în vârstă de 86 de ani, a fost acuzat că a transmis informații despre companiile sale piloților săi privați, prietenilor, asistenților personali și partenerilor săi romantici.

Autoritățile americane spun că frauda a adus profituri de milioane de dolari.

Lewis a pledat vinovat de conspirație și de două capete de acuzare pentru fraudă cu titluri de valoare, ca parte a unui acord cu procurorii.

Lewis a fondat firma de investiții Tavistock Group și a fost clasat pe locul 39 în Sunday Times Rich List 2023, cu o avere estimată la peste 5 miliarde de lire sterline (6,4 miliarde de dolari).

El a fost arestat în iulie 2023 și acuzat de 16 capete de acuzare pentru fraudă cu valori mobiliare și trei capete de acuzare pentru conspirație.

Procurorii au susținut că, între 2013 și 2021, a abuzat de accesul său în sălile de consiliu ale companiilor și a transmis informațiile privilegiate contactelor sale.

Procurorul american Damian Williams a declarat că aceste contacte au făcut milioane de dolari în pariuri "sigure" pe piața bursieră. Într-o declarație, dl Williams a spus: "Declarațiile de vinovăție de astăzi confirmă încă o dată - așa cum am spus când am anunțat acuzațiile împotriva lui Joseph Lewis în urmă cu doar șase luni - că legea se aplică tuturor, indiferent cine ești sau câtă avere ai."

Într-un caz, potrivit actului de acuzare, Lewis i-a spus unei prietene să investească într-o companie de biotehnologie în iulie 2019, înainte ca rezultatele unui studiu clinic al companiei să fie făcute publice. Apoi, el însuși ar fi intrat în contul ei bancar și a folosit 700.000 de dolari pentru a investi în companie, obținând în cele din urmă un profit de 849.000 de dolari.

Procurorii au mai spus că Lewis, ca parte a schemei, a ascuns adevărata dimensiune a participației sale în cadrul unei companii, Mirati Therapeutics.

Miercuri, în fața instanței din Manhattan, Lewis a recunoscut că știa că ceea ce făcea era greșit.

"Sunt atât de jenat și îmi cer scuze în fața instanței pentru comportamentul meu", a spus el.

Acuzația de conspirație este pasibilă de o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare, iar cele două capete de acuzare pentru fraudă cu titluri de valoare, fiecare dintre ele este pasibilă de o pedeapsă maximă de 20 de ani.

Cu toate acestea, acordul de recunoaștere a vinovăției îi permite lui Lewis să facă apel la decizie în cazul în care este condamnat la închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.