Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste-surpriză în legătură cu autostrada Orăștie-Sibiu

Circulația pe lotul 3 al autostrăzii Orăștie-Sibiu se va redeschide la sfârșitul lunii septembrie, lucrările fiind în graficul stabilit, a declarat vineri, directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Cătălin Homor, după ce a evaluat cu specialiștii companiei, la fața locului, stadiul operațiunilor.

Acesta a vizitat șantierul din zona celor 200 de metri de autostradă unde s-a decis refacerea lucrării și a dat asigurări că acestea se vor încheia la termenul anunțat.

Citește și: Militar din Vrancea, cercetat pentru că ar fi furat dintr-un bancomat al unității

'Ne-am angajat că la sfârșitul lunii septembrie vom redeschide acest tronson de autostradă. În momentul de față (...) este o activitate destul de bună și ne vom respecta termenul înaintat. Lucrările sunt în grafic. În momentul de față s-au finalizat toate cele șase tranșee drenante, avem o saltea de piatră de 1,5 metri care s-a finalizat și în spate se execută lucrări de umplutură din balast. Ritmul este bun, în plan avem un strat de 50 de centimetri pe zi, care înseamnă 24 de ore de muncă', a spus Homor.

Directorul CNADNR a menționat că pe lotul 3, în lungime de 22 de kilometri, se va face o expertiză a tuturor lucrărilor pentru a se confirma calitatea acestora, el amintind, în acest context, că împreună cu proiectantul au fost identificate trei zone cu probleme minore, care vor fi remediate, în paralel, pentru ca tronsonul să fie redat circulației la termenul stabilit.

Este pentru prima dată când Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) execută lucrări în regie proprie. Lucrările de refacere aferente lotului 3 au început în luna aprilie 2016.

Valoarea contractelor este de 3,72 milioane de lei, fără TVA. Suma este asigurată din garanții de bună execuție a constructorului, care au fost executate de către CNADNR.

În data de 3 septembrie 2015, CNADNR a anunțat închiderea circulației rutiere pe Autostrada A1 Orăștie — Sibiu începând din 7 septembrie, la 10 luni de la inaugurarea acesteia, între Nod rutier Săliște (km 270+020) — Nod rutier Cunța (km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la km 275+650 al autostrăzii.

CNADNR a impus constructorului autostrăzii Orăștie — Sibiu, Salini Impregilo, să refacă porțiunea de 200 — 300 de metri din corpul de autostradă unde au apărut degradările, prin demolare și reconstrucție în conformitate cu proiectul tehnic aprobat, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.