Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste TERIBILĂ pentru românii din Marea Britanie şi pentru cei care plănuiau să plece acolo

UK Marea Britanie

Veștile sunt tot mai proaste pentru români după Brexit. Premierul Theresa May a comandat elaborarea unor măsuri pentru diminuarea imigraţiei în Marea Britanie. Acestea vor cuprinde un sistem de vize, în contextul ieşirii ţării din Uniunea Europeană, conform unui document guvernamental citat de site-ul agenţiei Reuters.

Pentru a elabora toate aceste măsuri, Guvernul conservator al Marii Britanii a creat o echipă specială. Grupul este coordonat de premierul Theresa May, iar din el fac parte alţi 12 oficiali guvernamentali, printre care ministrul de Externe, Boris Johnson, şi David Davis, secretar de stat pentru Brexit. Atât Johnson, cât şi Davis au fost lideri ai grupului politic favorabil ieşirii Marii Britanii din UE.

Citește și: România, EXEMPLU de bune practici într-un ghid de combatere a traficului de fiinţe umane

"Obiectivul este implementarea unor măsuri interne pentru controlul imigraţiei, inclusiv prin instituirea unui eficient sistem punctual de vize şi prin înăsprirea condiţiilor pentru străinii aflaţi pe teritoriul britanic", precizează documentul.

Echipa guvernamentală va avea sarcina de a reduce cu câteva zeci de mii numărul imigranţilor aflaţi în Marea Britanie, anunță Mediafax.

Liderii europeni au atras atenţia Marii Britanii că libertatea de circulaţie a cetăţenilor UE şi contribuţiile la bugetul comunitar reprezintă elemente esenţiale pentru ca Marea Britanie să menţină accesul la piaţa unică după ieşirea din Blocul comunitar. Însă Guvernul conservator condus de Theresa May a semnalat în mai multe rânduri că nu vrea să contribuie la bugetul UE după Brexit şi că va opri circulaţia cetăţenilor europeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.