Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste URIAȘĂ care ar putea salva zeci de pacienți: În Europa a început testarea unor medicamente pentru tratarea COVID-19

DIGI
coronavirus

În Europa au început, încă din weekend, testele clinice experimentale cu medicamente pentru tratarea COVID-19, printre care şi mult disputatul medicament antimalarie, teste la care participă mii de pacienţi. Potrivit Euronews, testele vizează 3.200 de pacienţi din Olanda, Belgia, Luxembourg, Marea Britanie, Spania şi Franţa - din Franţa vor participa 800 de pacienţi, anunță www.romania-actualitati.ro.

Tratamentele experimentale includ folosirea medicamentelor Remdesivir, utilizat în tratarea Ebola, Lopinavir/Ritonavir, utilizat pentru tratamentul anti-HIV/SIDA şi hidroxiclorochina, utilizată în tratarea malariei. "Lista medicamentelor potenţiale se bazează pe lista unor tratamente experimentale clasificate ca prioritare de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)", a declarat specialistul în boli infecţioase Florence Ader de la Spitalul Corix-Rousse din Lion, în Franţa.

Citește și: Radu Tudor recționează după declarațiile președintelui: Bunicii noştri au stat în tranșee ani de zile

Florence Ader, care conduce partea franceză a testelor clinice, a precizat că testele vor fi flexibile, ceea ce înseamnă că "tratamentele ineficiente pot fi abandonate şi înlocuite cu alte medicamente rezultate în urma cercetărilor".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.