Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste URIAȘĂ pentru cinematografia românească: Bogdan Dumitrache, desemnat 'cel mai bun actor' la festivalul de la San Sebastian - VIDEO

www.zimbio.com
Bogdan Dumitrache actor

Bogdan Dumitrache a primit, sâmbătă seară, premiul la categoria „cel mai bun actor” a Festivalului de Film de la San Sebastián pentru rolul din pelicula „Pororoca”, de Constantin Popescu.

Actriţa Dolores Fonzi i-a înmânat premiul, iar Bogdan Dumitrache a mulţumit regizorului şi scenaristului Constantin Popescu şi a dedicat trofeul  fiicelor lui.

Filmul spune povestea unei familii fericite. El lucrează pentru o companie de telefonie, ea este contabil şi împreună au doi copii, Maria şi Ilie. Într-o dimineaţă de duminică, când el duce copiii în parc, Maria dispare, anunță News.ro.

Citește și: Apariție de senzație într-un parc din București: Ce face ambasadorul SUA atunci când nu se 'contrează' cu membrii Guvernului - VIDEO

Din distribuţia „Pororoca”, al treilea lungmetraj regizat de Popescu, mai fac parte Iulia Lumânare, Costin Dogioiu, Ştefan Raus şi Adela Marghidan.

Născut pe 2 mai 1977, Bogdan Dumitrache a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” în 1999, la clasa lui Mircea Albulescu. A debutat în teatru pe scena Nottara, în 2000. În film, a jucat, între altele, în „Moartea domnului Lăzărescu” (2005), de Cristi Puiu, „Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii” (2006), de Cătălin Mitulescu, „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011), de Adrian Sitaru, care i-a adus trofeul pentru cel mai bun actor la Festivalul de la Locarno, şi „Poziţia copilului” (2013), de Călin Peter Netzer, peliculă premiată cu Ursul de Aur. În 2016, Bogdan Dumitrache a putut fi văzut pe marile ecane în „Dublu”, de Catrinel Dănăiaţă, şi în „Sieranevada”, de Cristi Puiu. Anul acesta, în „Mariţa”, lungmetrajul de debut al lui Cristi Iftime care a primit Marele Premiu al Juriului FEDEORA pentru cel mai bun film din competiţia „East of the West" a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.