Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veștea: Alocăm resurse financiare pentru consolidarea securității în zonele de frontieră

Mediafax
Adrian Veștea

Ministrul Adrian-Ioan Veștea a participat marți la semnarea contractului de finanțare pentru un proiect care va fi implementat în zona de frontieră româno-sârbă. Alocăm resurse financiare pentru consolidarea securității în zonele de frontieră, a explicat demnitarul român.

Adrian-Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, și chestorul de poliție Tiberiu Gim Giurea, inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, au semnat, marții, contractul de finanțare pentru proiectul „SAFE - Un climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă, finanțat prin Programul Interreg IPA România - Serbia 2021-2027”.

„Prin finanțarea acestui proiect, vom contribui semnificativ la dezvoltarea unui cadru de cooperare între cele două state, în vederea reducerii criminalității transfrontaliere și a migrației ilegale, consolidând, totodată, securitatea și protejarea lanțurilor de aprovizionare”, a declarat ministrul Veștea.

Proiectul, în valoare de 13,8 milioane de euro, va consolida capacitatea instituțională a autorităților implicate în gestionarea frontierelor și va îmbunătăți siguranța și securitatea în zona de frontieră.

Potrivit ministrului „necesitatea finanțării acestor tipuri de acțiuni derivă din specificul zonei programului, unde lungimea frontierei pe teritoriul acoperit de program este de 548 km, reprezentând astfel 2% din întreaga frontieră terestră externă a Uniunii Europene”. De-a lungul acestei frontiere, există opt puncte de trecere rutiere, trei puncte de trecere portuare, două puncte de trecere pe cale ferată și un punct de trecere fluvială (cu bacul), care anual asigură transportul a peste 2,5 milioane de persoane și 1,2 milioane de mijloace de transport marfă.

Ministrul Veștea a mai anunțat că, în perioada următoare, se vor contracta „încă două proiecte de importanță strategică și două de infrastructură mare, cu un buget total de 24 milioane de euro, care au o importanță deosebită datorită activităților ce urmează a fi implementate în zona de graniță, pentru gestionarea situațiilor de urgență, respectiv pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate în aria Programului”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.