Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vestea rea de la Buzău - S-a înregistrat primul deces provocat de coronavirus în județ

www.medicircle.in
Decese Covid

Judeţul Buzău înregistrează primul deces în rândul bolnavilor de coronavirus. Un bărbat de 71 de ani, infectat în secţia de Medicină Internă a Spitalului Judeţean Buzău unde fusese internat din cauza altor afecţiuni grave de care suferea, a murit în Spitalul Muncipal din Rm. Sărat, potrivit news.ro.

”Pe 30 mai 2020, Direcţia de Sănătate Publică Buzău a fost informată de către Spitalul Municipal Râmnicu Sărat- spital suport COVID, că la nivelul unităţii a fost înregistrat primul deces al unei persoane confirmate COVID-19 din judeţul nostru. Este vorba despre o persoană de sex masculin, în vârstă de 71 de ani. Bărbatul a fost confirmat cu COVID-19 în data de 17 mai 2020 în Secţia Medicală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău şi a decedat pe 30 mai. Pacientul fusese diagnosticat cu cancer de colon cu metastaze multiple.”, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău.

Este primul deces înregistrat în rândul bolnavilor de coronavirus din judeţul Buzău, care a fost, pentru mult timp, printre judeţele cu cele mai puţine cazuri de COVID-19.

Judeţul înregistrează, potrivit informării de sâmbătă, 191 de cazuri de COVID-19.

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

În secţia de Medicină Internă a Spitalului Judeţean Buzău, mai mulţi pacienţi şi personal medical au fost depistaţi cu coronavirus. Primele cazuri au fost descoperite în urmă cu 2 săptămâni după ce o bătrână a fost testată pentru coronavirus pentru că trebuia să meargă din spital direct într un azil de bătrâni, iar procedura prevede testarea. Pacienta era internată de circa o săptămână în această internă.

Ulterior, au fost confirmaţi şi alţi pacienţi, dar şi cadre medicale, secţia fiind închisă atunci pentru o zi pentru dezinfecţie.

La 10 zile de la apariţia acestor cazuri în Spitalul Judeţean, au fost confirmate alte cazuri în rândul cadrelor medicale din Secţia de Medicină Internă, care a fost închisă din nou. În prezent, internările pacienţilor care trebuie să ajungă pe această secţie sunt dirijate în saloanele secţiei de Diabet şi Nutriţie, pentru ca de luni, secţia de Medicină INternă să fie funcţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.