Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune! Contractul semnat de ministrul Transporturilor cu privire la Autostrada Unirii

realitatea.net
catalin drula

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunţă semnarea contractului pentru proiectarea completă a Autostrăzii Unirii, dar și semnarea contractului pentru reabilitarea podului de la Fetești peste brațul Borcea al Dunării, parte din A2.

S-a semnat contractul pentru proiectarea completă (studiu de fezabilitate + proiect tehnic) a Autostrăzii Unirii, A8 - sectorul principal între Târgu Neamț - Iași - Ungheni, anunță Cătălin Drulă, conform Mediafax: „Astăzi, la semnarea care a avut loc la sediul CNAIR, i-am cerut proiectantului să prioritizeze tronsonul dintre Târgu Frumos și Lețcani. Moldova a așteptat suficient ca să aibă drumuri moderne. Pentru mine atât A8, cât și A7 sunt priorități și facem toate eforturile împreună cu echipa din minister și CNAIR ca să devină realitate în teren cât mai repede. Vrem și ne luptăm ca ambele proiecte să aibă finanțare din PNRR”.

Tot joi, CNAIR a semnat contractul pentru reabilitarea podului de la Fetești peste brațul Borcea al Dunării, parte din A2.

Proiectul, în valoare de 67,7 milioane de lei prin finanțare europeană, este, potrivit ministrului Transporturilor, unul complex: acest pod nu a mai beneficiat de o reparație capitală de 4 decenii.

Lucrările presupun, printre altele, înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și pe trotuare, înlocuirea parapetului pietonal și direcțional, înlocuirea rosturilor de dilatație, refacerea protecției anticorozive la structura metalică și consolidări structurale cu grinzi.

„La fel ca în cazul reabilitării podului de la Cernavodă, pentru care contractul s-a semnat în februarie și unde se lucrează deja foarte bine, am cerut firmei care a câștigat licitația să execute lucrările în așa fel încât să se evite restricțiile de circulație în perioada sezonului estival”, adaugă Cătălin Drulă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.