Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune de la Comisia Europeană. România va primi 216 milioane euro pentru echipamente medicale destinate spitalelor

spitale

Comisia Europeană a anunţat vineri că a alocat 642 milioane de euro pentru a susţine relansarea economică şi tranziţia digitală şi ecologică în Belgia, Cehia, Polonia şi România, ca asistenţă în materie de redresare pentru coeziune şi teritoriile Europei (REACT-EU), se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, conform Agerpres.

"În România, 216 milioane de euro vor permite echiparea spitalelor publice cu echipamente medicale şi echipamente de protecţie specifice precum şi pentru a îmbunătăţi condiţiile sanitare din şcoli, în ideea de a proteja mai bine elevii şi profesorii împotriva infecţiilor cu coronavirus", se precizează în comunicatul Executivului comunitar.

REACT-EU face parte din NextGenerationEU şi pune la dispoziţia programelor politicii de coeziune fonduri suplimentare în valoare de 50,6 miliarde euro (în preţuri curente) pentru anii 2021 şi 2022, fonduri care trebuie să fie utilizate până la sfârşitul anului 2023. Obiectivul REACT-EU este de a sprijini redresarea economică şi socială în urma crizei provocate de pandemia de coronavirus prin promovarea reparării daunelor cauzate de criză şi a rezilienţei sectorului sănătăţii, a întreprinderilor şi a sprijinului acordat grupurilor celor mai vulnerabile. Fondurile contribuie, de asemenea, la priorităţile ecologice şi digitale pentru o redresare inteligentă şi durabilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.