Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune din Parlamentul European în plină criză sanitară: Fonduri suplimentare pentru copiii din România

cursdeguvernare.ro
Victor Negrescu

Europarlamentarul Victor Negrescu anunță că Parlamentul European va aloca fonduri suplimentare pentru copii. Suma va fi inclusă în bugetul european la solicitarea eurodeputatului român făcută în numele Grupului S&D.

În cadrul reuniunii Parlamentului European de la Strasbourg, eurodeputatul Victor Negrescu, raportor alternativ al Grupului S&D privind bugetul pe anul 2022, a solicitat creșterea fondurilor pentru Garanția Europeană pentru Copii.

Este vorba despre suma de 700 de milioane de euro care va fi inclusă în propunerea de buget european susținută de Parlamentul European.

„Solicităm implementarea rapidă în 2022 a Garanției europene pentru copii, asigurându-ne astfel că niciun copil nu este lăsat în urmă și nu suferă efectele negative ale pandemiei. Cererea noastră pentru o alocare suplimentară de 700 de milioane de euro pentru garanția pentru copii reprezintă o realizare cheie a grupului nostru politic”, a declarat eurodeputatul Victor Negrescu, în plenul Parlamentului European.

Europarlamentarul social-democrat a propus și o creștere de 2,7 miliarde de euro a bugetului față de propunerea Comisiei Europene.

Sumele suplimentare ar urma să fie folosite pentru lupta cu criza sanitară și cu cea economică, dar și pentru rezolvarea problemelor sociale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.