Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru antreprenori - ministrul Economiei a făcut anunțul: 'Vreau ca luna aceasta, pentru Măsura 1 și Măsura 2, banii să ajungă în conturi'

Guvernul Romaniei
Virgil Popescu

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a anunțat, miercuri seară, în emisiunea "Dosar de Politician", că săptămâna acesta urmează să facă plățile către agențiile de IMM-uri, pentru Măsura 1, astfel încât în maxim 10 zile, banii să ajungă în conturile antreprenorilor. Ministrul a declarat că speră ca pentru Măsura 1 și 2, luna aceasta să se facă toate plățile.

VIDEO Noaptea minții la Cluj-Napoca: autorităţile împrăştie substanţe care conţin COVID, după ora 23:00, cred localnicii

"Suntem in derulare cu cele trei scheme. Am început cele două scheme, Schema 1 de micro-granturi și Schema 2 de credite de capital de lucru. Am anunțat și eu și primul-ministru suplimentarea Schemei 2 de capital de lucru până la nivelul financiar, în așa fel încât toate firmele care au depus proiecte și vorbim aici de 22.226, să poată beneficia de finanțare. Vreau să va zic că săptămâna acesta, la Măsura 1, am început evaluarea, vom face plățile către Agentiile IMM-uri și apoi acestea către bănci, pentru că prin banci se fac plățile de la Ministrul Economiei către companii, în asa fel încât, în decurs de o săptămână, 10 zile, banii să ajungă, pe Măsura 1, în conturile primilor antreprenori.

La fel, încep săptămâna cu plăti către agenții, pentru măsura 2, începem si Măsura 2, plățile către IMM-uri. Vreau ca luna aceasta, Măsura 1 și Măsura 2, banii să ajungă în conturile antreprenorilor, pentru ca au foarte mare nevoie. S-au găsit bani la Ministerul Fondurilor Europene și cu suplimentare de peste 500 de milioane de euro vom putea finanța peste 30.000 de IMM-uri pe cele două Măsuri. Tot in cursul acestei luni vreau să drumul la Măsura 3, Credite de granturi, de învestiții pentru IMM-uri, acele granturi până în 200.000 de euro, in asa fel încât să dam drumul la apel și să fie in 30-45 de zile deschis, ca să poată fi accesate și aceste granturi pentru învestiții', a declarat ministrul Economiei.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.