Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru Becali - FCSB poate reveni pe Stadionul Ghencea. Klaus Iohannis a promulgat legea

becali ghencea

Președintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri, 11 ianuarie, Legea pentru modificarea şi completarea Legii educației fizice şi sportului nr. 69/2000. Noul act normativ reglementează procedura de închiriere a bazelor sportive și va elimina orice impediment legat din calea folosirii de către echipa de fotbal FCSB, patronată de Gigi Becali, a noului Stadion Ghencea.

Ce prevede legea:

1. După articolul 781 se introduce un nou articol, art. 782 , cu următorul cuprins:

„Art. 782 . - (1) Administratorii bazelor și/sau instalațiilor sportive care fac parte din domeniul public sau privat al statului și al unităților administrativ-teritoriale, au obligația de a afișa la sediul acestora și pe site-ul propriu, Regulamentul pentru închirierea bazelor și/sau instalațiilor sportive, tarifele stabilite pentru utilizarea în anumite intervale orare a bazei și/sau instalației sportive, numele persoanei fizice sau denumirea persoanei juridice ori a structurii sportive care o folosește, datele sau perioada pentru care a obținut dreptul de utilizare a respectivelor bunuri imobile.

(2) Administratorii prevăzuți la alin. (1) au obligația de a afișa și Regulamentul pentru închirierea spațiilor în care se desfășoară activități economice din incinta bazelor și/sau instalațiilor sportive, denumirea persoanei juridice, prețul și durata contractului.

(3) În ceea ce privește comunicarea informațiilor referitoare la persoanele fizice, administratorii prevăzuți la alin. (1) au obligația de a respecta dispozițiile Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor) și ale Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor), cu modificările și completările ulterioare.

(4) Administratorii prevăzuți la alin. (1), aparținând instituțiilor din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, pot pune la dispoziție comunităților locale, persoanelor fizice și/sau juridice interesate bazele și/sau instalațiile sportive deținute în administrare pe baza unui tarif care să asigure cel puțin cheltuielile administratorului ocazionate de respectiva activitate

Legea prevede și sancțiuni în caz de nerespectare a noilor prevederi: între 4500 și 25.000 de lei pentru persoane juridice și între 900 și 4500 de lei pentru persoane fizice.

Legea intră în vigoare la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial, iar în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare, Ministerul Sportului modifică în mod corespunzător și propune spre aprobare Guvernului regulamentul de punere în aplicare a dispozițiilor legii. Astfel, administratorii Stadionului Ghencea ar putea fi obligați să permită închirierea acestuia către FCSB cel mai devreme în a doua jumătate a lunii aprilie.

Marcel Ciolacu a cerut FCSB în Ghencea

În luna noiembrie a anunlui trecut, liderul PSD, Marcel Ciolacu, i-a răspuns juristului CSA Steaua, după ce acesta l-a acuzat pe social-democrat că „încurajează nerespectarea hotărârii instanțelor de judecată” prin declarațiile sale referitoare la disputarea meciurilor FCSB pe stadionul din Ghencea.

„Stadionul Ghencea este al statului român. Construit din banii românilor. Prin urmare, nimeni – rețineți, NIMENI, nu își poate aroga vreun drept de proprietate asupra sau să dispună după bunul plac cine îl folosește sau nu. Conform legii, acel stadion poate fi închiriat de oricine plătește și respectă regulile. Adică inclusiv de FCSB!

Litigiile între diferitele părți nu au nicio legătură cu dreptul de a folosi un stadion. Ca să fiu clar: dacă un primar are un proces cu un cetățean, atunci acel cetățean nu mai poate primi nicio autorizație de la primărie pentru că se judecă cu primarul?! Este total absurd! În plus, orice control al Curții de Conturi ar arăta că într-o situație de genul acesta a fost prejudiciat bugetul prin refuzul de a încasa bani din folosirea stadionului.

Îmi doresc ca noul ministru al Apărării să clarifice toate aceste aspecte pentru că este total neproductiv ca un stadion în care s-au investit zeci de milioane de euro să fie folosit la capacitate minimă doar pentru a hrăni orgoliile unora și altora”, a declarat Marcel Ciolacu, pentru ProSport.

Anterior, Ciolacu afirmase că se va implica pentru ca suporterii echipei patronate de Gigi Becali să poată să își vadă favoriții jucând pe stadionul din Ghencea.

În schimb, suporterii echipei CSA Steaua au amenințat cu acțiuni violente în cazul în care echipa lui Becali ar ajunge să joace în Ghencea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.